Investitori iz Turske bi da zaposle 3.500 radnika s juga Srbije

Povoljna privredna klima u Aleksincu, dovela je nekoliko investitora iz Turske koji bi na prostoru vranjskog okruga zaposlili čak 3.500 radnika. To bi bio „jak udar“ na suzbijanje nezaposlenosti u Aleksincu te je iz tog razloga s njima razgovarao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Cifra od 3.500 radnika je zaosta impozantna, zato ćemo sa svakim razgovarati sukcesivno da vidimo koliko mogu da daju, a koliko mi možemo da pružimo. Sigurno, da smo spremni da ceo taj ciklus od razgovora do otvaranja pogona, završimo, ali je potrebno utanačiti sva potencijalna pitanja koja stoje ispred nas – rekao je Đordevic u razgovoru, naglašavajući da je ova vest za građane Aleksinca i okoline odlična tako da će uložiti sve napore da se ostvari.

Turske kompanije su zainteresovane da ovaj broj radnika po principu „stepenik po stepenik“ zaposle 3.500 radnika u naredne tri godine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici turskih kompanija , „Beko Balkan“, „Vaikiki“,“Teklas“, „Aster“, „Tibet moda“, „Halkbank“ i „Jeanci“.

Turski investitori su bili zadovoljni izlaganjem ministra i njegovih saradnika, a s obzirom na to da na ovoj teritoriji već posluje nemački „Gramer“ i to bez problema.

Đordević je zajedno sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu, Tanžu Bilgićem obišao i gerontološke centre „Jelenac“ u Aleksincu i „Bežanijska kosa“ kojem je turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), donirala 36 medicinskih kreveta poslednje generacije.

Gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje opštine Aleksinac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *