Iseljena porodica Šimunović iz kuće u kojoj su živeli sa 300 zmija!

Niško Udruženje za zaštitu životinja „Zoo planet“ otišlo je jutros u dom Milana Šimunovića u Boljevcu koji su mesecima živeli sa oko 300 zmija u krovu kuće. Pravo je čudo da u ovoj kući niko nije povređen, iako je jedne noći devojčici, dok je spavala, zmija prešla preko kreveta.

simunovici
Porodica Šimunovići – foto: Večernje novosti (Lj.T)

U samoj kući ima dosta lamperije kao i na krovu tako da se ovoliki broj zmija formirao iz jednog legla, a kako nije reagovano na vreme, one su se namnožile.

Dušan Stojanović, iz „Zoo planeta“ kaže da prvo što su zahtevali od opštine je da se porodica iseli što je odmah i učinjeno tako da se Šimunovići nalaze u ovom trenutku na bezbednom mestu u nekom od smeštaja u Boljevcu.

zmije
Kuća Šimunovića – foto: Dušan Stojanović(Zoo planet)

Odlazimo u Boljevac da vidimo šta bi na tom mestu trebalo da se učini. Tu prvo mora da izađu predstavnici Zavoda za zaštitu prirode i inspekcija kako bi dali njihovo mišljenje. Kuća je u takvom stanju da će verovatno morati da se skroz rekonstruiše, a nije daleko od toga i da se poruši. Kuća je izgrađena na staroj štali i temelji su od kamena, a njeno opšte stanje je mnogo loše – kaže Stojanović.

Humanitarna akcija za gradnju nove kuće Šimunovićima

On dodaje da će danas razgovarati sa predsednikom opštine kako bi se razgovaralo o detaljima.

Mi moramo još jednom da pogledamo stanje krova i kako te zmije ukloniti bezbedno s tog mesta. Šimunovićima mislim da tamo više nema mesta, ali zato ćemo verovatno pokrenuti akciju u javnosti da se od građevinskih firmi dobije materijal kako bi se Šimunovićima izgradila nova kuća. Sve u svemu, njima života više nema u kući sa 300 zmija, a videćemo najbolji način da im se pomogne – ističe Stojanović.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *