Istražite dublje bogatstvo Kine na dan kineskog jezika i kulture u Nišu

Institut „Konfucije“ i Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu organizuju proslavu 15. Međunarodnog dana kineskog jezika i kulture, 19. aprila u periodu od 13.30 do 15.30 sati na Univerzitetu u Nišu.

Proslavu će, kažu organizatori, obeležiti takmičenje iz kineskog jezika, a zatim i prikaz dekorativnih kineskih jela koje će pripremiti studenti i profesor sa Koledža za turizam Đeđang iz Kine. Takođe, biće priređen i koktel u holu Univerziteta u Nišu.

„Ovaj događaj otvara vrata uzbudljivom svetu kineskog jezika, tradicije i kulture, pružajući studentima, profesorima i svim zainteresovanima priliku da dublje istraže bogatstvo Kine“ – navode organizatori.

Institut Konfucije  je neprofitabilna obrazovna institucija koju zajedno osnivaju NR Kina i druge zemlje, u nameri da se zadovolji potreba za učenjem kineskog jezika ljudi iz svih zemalja i regiona sveta, i da se poboljša njihovo bolje razumevanje kineskog jezika i kulture.

„Osnivanje Instituta Konfucije ima za cilj da ojača kulturno-obrazovnu saradnju, da podstakne razvoj prijateljskih odnosa između NR Kine i drugih zemalja, i da na taj način da doprinos izgradnji multikulturnog i harmoničnog sveta“ – kažu iz instituta.

U Nišu, Institut „Konfucije“ je osnovan 27. septembra 2023. godine na Univerzitetu u Nišu, sa sedištem na Filozofskom fakultetu, koji u saradnji sa Institutom organizuje kurs kineskog jezika za studente Filozofskog fakulteta. Takođe, kako kažu, žele da ojačaju univerzitetsku i privrednu saradnju između ovog dela Srbije i Kine.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *