Izabrani dobitnici nagrada 3. Festivala „Teatar na raskršću“

Treći pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora ,,Teatar na raskršću“, koji se i ove godine održava u vanrednom terminu od 5. do 12. septembra 2022. godine u Narodnom pozorištu Niš, večeras će biti završen svečanom dodelom nagrada i izvođenjem predstave U RALJAMA ŽIVOTA, u režiji Andreja Nosova, Beogradskog dramskog pozorišta i Beoarta, koja će biti odigrana u čast nagrađenih.

U okviru takmičarskog dela programa publika je imala priliku da pogleda 6 predstava, a odluke o nagradama donosio je stručni žiri festivala.

Nagrada za najbolju predstavu dodeljena je predstavi ORAČ i SMRT, autora Johanes fon Tepla, u režiji Silviju Purkarete, u produkciji Narodnog pozorišta u Jašiju, Jaši, Rumunija

Nagrada za režiju dodeljena je BRANISLAVU MIĆUNOVIĆU za predstavu MY NAME IS GORAN STEFANOVSKI, Dramski teatar Skoplje

Nagrade za glumačka ostvarenja dodeqene su: za najbolju žensku ulogu SELMI ALISPAHIĆ u predstavi ANĐEO UNIŠTENjA, za najbolju mušku ulogu KALINU KIRILU u predstavi ORAČ I SMRT, za najbolju mladu glumicu ANDREI VEREBAŠ, BLANKI HORVAT, DINI DEDOVIĆ I TIMEI, za najboljeg mladog glumca dodeljujemo BORISU KUČOVU, DAVIDU BUBOŠU i GABORU MESAROŠU.

Nagrada za scenografsko ostvarenje i vizuelnu dramaturgiju dobili su DRAGOŠ BUHAĐIAR i ANDREJ KOZLAK, za video-dizajn i vizuelnu dramaturgiju u predstavi ORAČ i SMRT, autora Johanesa fon Tepla, u režiji Silviju Purkaretea, u produkciji Narodnog pozorišta u Jašiju, Jaši, Rumunija

Nagrada za kostimografsko ostvarenje dodeljena je MARINI SREMAC za predstavu VITEZOVI LAKE MALE.

Nagradu za originalnu scensku muziku dobila je ARPAD SERDA za VITEZOVE LAKE MALE, nagrada za scenski pokret dodeljena je TIMEI FILEP za VITEZOVE LAKE MALE i specijalna nagrada dodeljene je za koncept predstave VITEZOVI LAKE MALE.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *