Izbegnuta tragedija: Brest težak tonu pao u dnevnu sobu porodice s detetom

Osmočlana porodica Stevanović u Donjem Međurovu kod Niša izbezumila se sinoć nešto posle 20 sati kada im je na potkrovlje kuće pao brest star više decenija i težak oko tonu. Sva je sreća da je deo porodice koja živi na potkrovlju s detetom predškolskog uzrasta trenutno na moru tako da nema povređenih. Pričinjena šteta iznosi oko milion dinara.

Brest je pao na kuću nakon oluje koja je pogodila niški kraj, a gde su leteli crepovi i limovi s krovova kao i u drugim delovima Srbije.

Srećom je da su bratanac i snaja s detetom na moru jer bi u toku oluje bili baš u sobi gde je drvo palo. Cela naša porodica već pet godina piše nadležnim institucijama da se stablo bresta ukloni jer je sklono padu, ali niko prstom nije mrdnuo. Šta je trebalo, da pogine neko da bi došli da ga iseku? – rekao je Bratislav Stevanović, stanar ove kuće u Donjem Međurovu u Ulici Veljka Vlahovića 14.

Još oko 22 sata iste večeri došla je ekipa iz „Medijane“ kao i vatrogasci koji su isekli brest na komade i uklonili ga iz dvorišta.

M.S.

Foto: Nevena Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *