Izbori u Nišu 2. juna – prihvaćen zahtev opozicije da svi lokalni izbori budu kad i beogradski

Proteklih 17 dana trajali su pregovori vlasti i opozicije, a glavni zahtev opozicije bio je da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim. Posle konsultacije i saveta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako kaže predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, zahtev je prihvaćen i svi izbori će biti 2. juna.

Istovremeno sa ponovljenim beogradskim izborima, izbori će biti i u Nišu, Brnabić ističe da ovo zahteva izmenu zakona i najavila da će predlog biti u Skupštini u subotu na plenumu, kada bi trebalo da bude usvojen zakon, a da će se u nedelju raspisati izbori.

„Nakon praktično 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama ili najvećem broju onih koji su se odazvali pozivu na dijalog i iscrpljivanju svih mogućnosti, odlučili smo da prihvatimo zahtev, uz konsultaciju sa predsednikom, opozicije oko SPN i koalicije NADA i da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za jul i avgust“ – rekla je Brnabić.

Narodni poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković kaže da bi pod ovim uslovima NPS izašao na izbore, ali će odluka tek biti doneta pošto pokret ne deluje samostalno već je deo koalicije.

Nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o ponovljenim lokalnim izborima u Beogradu rekao da predstavnici opozicije sigurno gube izbore i da znaju da im je teže da pobede u prestonici nego u Nišu

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *