Izbrisani kukasti krstovi sa dečjih vrtića u Nišu

Murali u dvorištu vrtića Palčić ponovo sjaje starim sjajem. Kukastih krstova i uvredljivih grafita više nema na slikama likova iz crtanih filmova. Direktorica JPU Pčelica Niš Svetlana Mitić ponovila je da je, kao i svi u gradu, duboko razočarana što naša omladina ovako uništava imovinu grada, ali i naglasila da nikada neće dozvoliti da bilo koji trag vandalizma bude u vrtićima niške predškolske ustanove.

Ovo je ružna slika nečijih ružnih navika i loših namera! Mi smo spremni da krečimo sve dok ovi loši umetnici shvate da vrtić nije mesto za ispisivanje grafita, šetanje kućnih ljubimaca, ispoljavanje agresivnosti“, rekla je direktorica Mitić.

O vandalizmu u Palčiću obaveštena je policija I sve nadležne službe su reagovale, ali mi nismo mogli da čekamo I odmah smo se organizovali da što pre vratimo stari izgled muralima, kaže direktorica I naglašava da neće da dozvoli da naša deca odrastaju u nezdravoj sredini, punoj mržnje I neempatičnosti.

Još jednom naglašavamo da se akcija Vratimo dvorišta deci, koja je pokrenuta prošle godine nastavlja i ove i svake sledeće sve dok vrtići i dvorišta ne dobiju čist I uredan izgled, odnosno izgled kakav su imali pre nego što su loši umetnici ovekovečili svoja još gora dela.

Nama je bitno da i komšije koje žive u blizini vrtića shvate da nije nikakav problem da oni borave u dvorištu vrtića, ali neka ne remete ono što smo mi sa decom uradili, neka ne kidaju cveće, ne švrljaju fasadu, neka svoje kućne ljubimce izvode van dvorišta vrtića, budući da ovde borave deca i da je njima potrebna zdrava i podsticajna sredina za rast“, kazala je Mitić.

Još jednom podsećamo na molbu naših korisnika: Sva deca vas redom mole, grafiti nisu za vrtiće i škole! Mi rastemo zdravo – poruka je Pčelice.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *