Izglasani novi privremeni direktori javnih preduzeća u Nišu

Većina u gradskoj skupštini imenovala je nove vršioce dužnosti u par javnih preduzeća i gradskim ustanovama. Odbor za imenovanje je zasedao juče i podržao ove kandidate.

Skupština Niša(foto arhiva gradjanin.rs)

Privremeni direktori su izglasani u Galereiji Srbija, Gradskoj toplani, Apoteke NIŠ“, „Gorica“ i SC „Čair“. Novi v.d. Gradske toplane je Predrag Milačić, nekadašnji kadar SPO i direktor „Objedinjene naplate“, u „Gorici“ iz redova SPS je izabran Igor Novaković (nije Novaković, bivši predsednik opštine Palilula), a u Galeriji Srbija posle ostavke Milića Petrovića, izglasana je nekadašnja novinarka-voditeljka Niške televizije, Emilija Ćoćić Bilić (takođe iz redova zaposlenih).

Najveće iznenađenje je čini se u preduzeću „Apoteka Niš“ – Radojko Matić koji je postavljen na ovu funkciju sa 31 glasom. On je nekada bio direktor i za vreme njegovog mandata, u „Apoteci“ se zaposlio njegov sin i sin njegovog pomoćnika tako da je bio predmet istrage zbog nepotizma. Dragan Perić ostaje na mestu direktora SC“Čair“. Novi član Upravnog odbora iz redova zaposlenih Niškog kulturnog centra izglasan je Saša Ristić.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *