Izgorela tri automobila na Bulevaru Nemanjića (foto)

Tri putnička automnobila gorela su noćas oko 3,55 sati iza vrtića „Leptirić“ na Bulevaru Nemanjića u Nišu. Ovo se zbilo na parkingu iza solitera koji je poznat po imenu kao „Lepa Brena“.

„Folsvagen Polo“, beogradskih registracija i novije proizvodnje je najviše izgoreo i pretpostavlja se da je on prvo zapaljen, a da se vatra proširila na okolne automoibile. Izgoreli su „Reno Klio“, a oštećenja postoje i „Folsvagen Turan-u. Oštećena je i jedna „Opel Astra“ kao i jedan kombi. Za sada nije poznato u čijem su vlasništvu automobili koji su izgoreli.

Prema kazivanju očevidaca  vatri je prehodila potmula eksplozija.

Mene su iz sna trgle sirene vatrosaca i polcije.Video sam sa prozora kako gore automobili na parkingu, a komšija reče da ga je probudila eksplozija, a da je potom suknula vatra – kaže jedan stanar.

Sudeći prema brzini širenja vatre očigledno da je reč o namernoj paljevini pa se veruje da je ovo samo nastavak crne serije podmetanja požara na automobilima u Nišu. Prošle godine je razračunavanjem političkih neistomišljenika upaljeno  desetak automobila a plamtela su i vozila policije i policijskih službenika.

Policija je navela da se istražuje uzrok i okolnosti pod kojima su ovi automobili goreli. Za sada se samo sumnja da je pšožar podmetnut. Ovo je 11 slučaj paljevine automobila za više od godinu dana.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *