Izložba crteže i grafika Nikosa Arvinitidisa

Izložba grafika i crteže Nikosa Arvinitidisa biće otvorena sutra, u utorak, 20. septembra 2016.godine, sa početkom u 19 sati u paviljonu niške Tvrđave.

pozvnice-nikos

Nikos Arvanitidis je rođen 1976. godine u Novom Sadu.Diplomirao i magistrirao na Fakultetu umetnosti u Novom Sadu na odseku grafike, u klasi Zorana Todovića i Slobodana Kneževića. Član je ULUV-a i ULKiM-a. Od 2011. radi kao docent na odseku grafike Fakulteta umetnosti u Zvečanu.

Na izložbi su zastupljene grafike i crteži, rađeni na specijalnoj aluminijumskoj podlozi.Osnovna karakteristika njegovog načina rada je pored specijalne podloge upravo ekspresivni način izražavanja unutrašnjeg stanja, gradeći na taj način ličnu ikonografiju.Svi radovi zasnovani su na kružnoj formi unutar koje se kombinacijom geometriskih i amorfnih oblika veoma promišljenim potezima dobijaju neponovljive kompozicije. Grebanjem, urezivanjem, slikanjem po metalu bez mnogo naracije, podpomažući se crvenom i zlatnom bojom, umetnik dobija krajnje svedene na izgled precizne grafičke celine. Linija je osnovni likovni element, bogatog raspona i intenziteta. Crnom bojom pojačava osnovnu kompoziciju dajući prednost kružnoj formi.

Pored grafika i crteža na aluminijumskoj podlozi Arvanitidis se bavi i ambijantalnom instalacijom. Širok raspon zvučnih i vizuelnih efekata upotpuniće značenje ovog intrigantnog i meditativnog opusa stvarajući celinu savremenog načina izražavanja.

S. Vukašinović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *