Izložba i revijalni koncert studenata Fakulteta umetnosti

Svečani revijalni koncert i izložba studenata Fakulteta umetnosti povodom renoviranja kao i tehničkog i produkcijskog unapređenja Koncertno-izložbenog prostora FU održaće se danas s početkom u 20 sati. Na početku upriličena je svečanost na kojoj će organizatori i sponzori humanitarnog koncerta Nemanje Radulovića i orkestra Double sense, održanog u Nišu, predati donaciju Fakultetu.

160505-Nemanja-Radulovic-i-

Program koncerta možete pogledati na sajtu Koncertne sezone FU.

Violinista Nemanja Radulović, počasni doktor Univeziteta u Nišu, nastupio je sa Double sens orkestrom u niškom Domu Vojske 14. decembra 2015. godine, na humanitarnom koncertu, koji kompanija IDEA sprovodi u okviru koncepta „Niš u srcu“, a u organizaciji Festivala PozitivNi. Sav prihod od prodatih karata doniran je Fakultetu umetnosti za opremanje Koncertno-izložbenog prostora i Multimedijalnog centra Fakulteta. Odluka o donaciji doneta je samo dan pred koncert, koji po oceni publike, predstavlja kulturni događaj godine u Nišu.

Zašto je Fakultet umetnosti dobio novčana sredstva, odnosno opremu u vrednosti donacije, obrazložio je Nemanja Radulović:

Smanjen je budžet za kulturu sledeće godine, nekako je kultura uvek poslednja o kojoj se brine. Nadam se da će ova donacija pomoći studentima da se Koncertno-izložbeni prostor Fakulteta umetnosti opremi dobrim mikrofonima i snimačima i da iz ovog prostora izlaze diskovi sa dobrom muzikom.

Dekan Fakulteta umetnosti prof. dr Suzana Kostić rekla je kako će ovo mnogo značiti pre svega studentima i mladim ljudima iz ovog dela Srbije koji svakodnevno dokazuju da Jug nije tužan već veoma talentovan i veseo:

Multimedijalni centar, odnosno Koncertno-izložbeni prostor FU u Knjaževačkoj, nije dovoljno opremljen. Nije dovoljno imati samo stolice, već treba imati i rasvetu, savremene uređaje za snimanje audio, studijskih snimaka, jer smo počeli da se bavimo i izdavačkom delatnošću. Radimo profesionalnije nego što smo radili pre nekoliko godina, a ova donacija će omogućiti da se još jače i bolje čuje za nas.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *