Izložba kojom Vespa – šarmantni dvotočkaš slavi 70. rođendan u Nišu

Povodom jubileja najlepšeg dvotočkaša, danas u nedelju, 12. juna u 20 sati se otvara izložba pod nazivom ’’70 godina Vespe’’ u galeriji Sinagoga u Nišu na kojoj će posetioci moći da se upoznaju sa istorijatom ovog vozila kroz stare modele, muziku, način odevanja i fotografije.

vespa-klub-Naisus
foto: Vespa klub Naisus

Izložba će trajati dve nedelje i na njoj će biti izložene fotografije od posleratnih do modela Vespi iz osamdestih godina prošlog veka’’, najavio je počasni predsednik Vespa kluba Naissus profesor Slavoljub Stanković.

Izložbu će posetiti i učesnici ,,Vespa skupa 2016’’ koji se u Nišu održava od 24. do 26. juna. Organizator skupa i predsednik Vespa kluba Naissus Dejan Andrejević kaže da je interesovanje izuzetno veliko i da će po broju učesnika prevaziće prethodne moto skupove. Biće učesnika iz čitavog regiona – Makedonije, Bugarske, Crne Gore’’.

vespa-sl

Na izložbi će biti predstavljeno 15 modela, najstariji je izrađen još 1949. godine i sve do modela koji su se vozili osamdesetih. Uz modele je pripremljen i katalog Nikole Markovića, koji govori o životu Vespe i njenom značaju u kinematografiji, modi i ono najinteresantnije – Vespa i Niš.

U Vespa klubu Naissus s ponosom ističu da je ovaj klub kandidat za prijem u Svetski Vespa klub. Niški klub postoji skoro četiri godine i trenutno broji 22 člana.

Marta Savić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *