Izložba „Neizbrisiv trenutak u vremenu“ otkriva snagu podrške i solidarnosti prema porodicama nestalih lica

Međunarodni komitet Crvenog krsta i Crveni krst Niš sa ponosom najavljuju otvaranje izložbe pod nazivom „Neizbrisiv trenutak u vremenu“, koja će se održati u zgradi Oficirskog doma u Nišu. Izložba će biti otvorena za posetioce od petka, 12. maja, sa svečanim otvaranjem u 13 časova, a trajaće do 17. maja.

Ova posebna izložba prikazuje radove članova porodica nestalih lica, koji su kroz oslikane satove simbolično izrazili svoje iskustvo i emocije. Satovi na ovoj izložbi simbolizuju teško breme čekanja, a svojom dubinom i estetikom prenose važne vrednosti koje su vezane za ljudsko dostojanstvo, identitet i sećanje.

„Neizbrisiv trenutak u vremenu“ predstavlja završni deo projekta Međunarodnog komiteta Crvenog krsta – Regionalne delegacije u Beogradu i Crvenog krsta Niš, pod nazivom „Pružanje psihološke i psihosocijalne podrške porodicama nestalih lica“. Izložba je plod rada i zajedničkog napora članova porodica nestalih lica, koji su koristili umetnički izraz da bi izrazili svoje osećaje i sećanja.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *