Izložba „Velikani srpskog graditeljstva – od Indžinirske škole do danas“ u Nišu

U saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom „Nikola Tesla“ u Nišu, Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu, u utorak, 23. aprila organizuje izložbu „Velikani srpskog graditeljstva – od Indžinirske škole do danas“. U Galeriji Univerzitetske biblioteke u Nišu biće predstavljen deo postavke sedamnaest inženjera građevinarstva i geodezije.

Ova izložba priređena je povodom proslave jubileja 175 godina Građevinskog fakulteta, u martu 2022. godine, u Galeriji likovne i muzičke umetnosti SANU u Beogradu, kao i u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, septembra 2023. godine.

Izložbu će otvoriti predstavnici Univerziteta u Nišu i dekan Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladan Kuzmanović.

„U Galeriji Univerzitetske biblioteke u Nišu biće predstavljen deo ove postavke: sedamnaest inženjera građevinarstva i geodezije, među kojima se nalaze akademici  i profesori koji su predavali na Tehničkom/Građevinskom fakultetu, u periodu od formiranja Indžinirske škole do novijih dana, a čija dela predstavljaju pionirske i vizionarske poduhvate“ – navode organizatori.

Svečano otvaranje je u utorak, 23. aprila u 18 časova, a izložba će biti otvorena do 30. maja. Autor izložbe je Jasmina Njegovan Popović, urednik za izdavačku delatnost Građevinskog fakulteta.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *