Iznenađujuće: Niš ima izlaz na more – i to na 3,5 hektara plaže u Risnu!

– Niš ima 3,5 hektara zemljišta u Risnu, i to na samoj plaži koje trenutno vredi najmanje milion evra. Pravo je čudo što od te činjenice svi beže, odnosno ne pokušavaju da reše međudržavnim sporazumom sa Crnom Gorom, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji u gradu – saopštio nam je ovu vest za „verovali ili ne“, Branislav Bane Stojković, član Upravnog odbora Niškog kulturnog centra.

more
Niš ima milion evra u zemljištu, ali to Grad mora da verifikuje
Branislav Bane Stojkovic1
Branislav Bane Stojković

On, istina objašnjava da se svaki gradonačelnik Niša u poslednjih petnaestak godina zainteresovao za ovu temu, ali kada se videlo da je proceduralno to moguće, ali uz veliki i predan rad koji ne traje kratko, „svi su digli ruke“. Sada je Bane Stojković to aktuelizovao kroz odborničko pitanje na pretprošloj sednici Skupštine grada Niša, na koje odgovor još nije stigao.

Ja sam tamo bio preko 20 puta, a o čemu se zapravo radi. Negde 1974. godine u Nišu su se integrisali „Ferijal turist“, „Student servis“ i Centar za kulturu. Sjedinjavanjem ova tri subjekta, zemljište „Ferijal turista“, tih 3,5 hektara postala su vlasništvo Doma mladih Niš koji je tamo napravio neko odmaralište gde su išli mnogi na more. Kako je vreme išlo, to je propalo, države su se razišle i sada je potrebno da se iz Niša organizuje tim advokata da pronađe dokumentaciju i krene u pregovore i proceduru oko potvrđivanja vlasništva tog zemljišta. Nije u redu da zbog nemara to prepustimo nekome, a mi jedva spajamo kraj s krajem – objašnjava Stojković.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. I ja treba da imam u Crnoj Gori, makar mali stan, jer su mi 11 godina 10% od mesecne plate svakog meseca, oduzimali i uplacivali u fond Crne Gore za pomoc i razvojposle zemljotresa u Baru.Pomoc posle zemljotresa Skoplju i Banja Luci je uplacivano 1godinu a Crnoj Gori 11 godina je uplacivala Srbija a druge bivse republike su placale 1 godinu.Naredjenje da Srbija nastavi sa davanjem doneto je u SIVu kad je predsednik bio Veselin Djuranovic.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *