Izviđači učili o pravim vrednostima medija (FOTO)

Odred izviđača „Mija Stanimirović“ iz Niša, protklog vikenda realizovao je u Cerju kraj Niša trening pod nazivom Niški!Aktivni!Mladi!

Trening je bio namenjen mladim ljudima, aktivistima organizacija mladih i za mlade iz Niša, zainteresovanih da nauče nešto više o onlajn aktivizmu, veštinama javnog nastupa, ali i saradnji sa tradicionalnim medijima(televizija i radio).

Cilj projekta Niški!Aktivni!Mladi! u okviru koga je i realizovan istoimeni trening jeste da mladi, aktivisti organizaicja mladih i za malde iz Niša, nauče kako da koncipiraju kampanje kroz koje bi promovisali svoje aktivnosti putem društvenih mreža i Interneta, ali i da nauče kako da to promovišu i u tradicionalnim medijima (štampa, radio i televizija). Dvadesetoro mladih, u Izviđačkom centru „Cerje“, u toku predavanja imali su priliku da nauče kako se piše saopštenje za medije, koje su veštine i tehnike dobrog javnog nastupa, kako privući pažnju medija, navodi se u saopštenju izviđačkog odreda.

Najviše pažnje na treningu, shodno cilju projekta, posvećeno je tome kako koristiti društvene mreže i inovativne onlajn alate u svrhu promocije aktivnosti organizacija.

Ono što sledi nakon ove obuke jeste osmišljavanje kampanje povodom Dana planete zemlje, koju će mladi, učesnici treninga, sprovesti putem društvenih mreža, ali je i promovisati putem štampe, radija i televizije.

Ceo trening održan je zahvaljujući dobroj saradnji sa niškim novinarima, Oliveri Marković, Dejanu Tasiću, Predragu Blagojeviću, Ozrenu Rašiću, dok je deo u vezi sa društvenim mrežama održala i članica OI „Mija Stanimirović“ Dunja Marušić.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *