Jaja pojeftinila i na 5 dinara po komadu zbog siromaštva Nišlija!

Jaja su od danas u subotu, pijačnim danom, počela da se prodaju „ispod cene“, za pet(5) dinara po komadu zbog pada kupovne moći građana ili razumljivije sve većeg siromaštva Nišlija!

jaja1

Prodavci kažu da su Nišlije toliko osiromašile da kupovna moć više ne može da izdrži realnu cenu sa okolnih farmi oko grada, i da ne bi propala roba, bolje je da se da „budzašto“. Jaja su se do pre desetak dana prodavala za 10, 12 dinara (za toliko ima i sad), zavisno od klase, ali prodaja ide mnogo slabo pa su prodavci „popustili“.

jaja 2
Velika pijaca kod Tvrđave

-Ma, ‘ajde samo mi još novinari trebaju. Evo, sedi ovde, i vidi kol’ko mušterija ima u deset minuta, a pijačni je dan. Sračunaj, pa vidi što je spuštena cena. Ne može, dođe po neko jednom ili dva puta dnevno i kupi 10 jaja po 11,12 dinara. A, dođu penzioneri siromasi, kupe po čet’ri jaja za 20 dindži i to mu je i ručak i večera. slaba prodaja, pa sigurno da će spustimo cenu da se proda, da izvadimo štetu – nevoljno nam objašnjava jedan prodavac.

M.S.

3 Comments

  1. NOVINARI , BE …KOLUMNISTI BE…AMAN , ODAKLE SIROMAŠTVO U NIŠ ??? ZNA SE DA JE NIŠ „GRAD ELEKTRONIKE“ , „GRAD MAŠINOGRADNJE“ , „VELIKIH BRAVARSKIH RADIONICA“ , „GRAD NAUČNIH RADNIKA“ , „LEGLO AKADEMIKA“ , ITD ,ITT… NEMOGUĆE JE DA NISTE INFORMISANI I DA PIŠETE SVAKAKVE GLUPOSTI A NIŠ CVETA , SAM TAKO… A , VI STE SE UVATILI ZA JAJA , SREDNJI PROIZVOD , CENA BI IM BILA I NIŽA AL* NIKO NEĆE DA ČUČNE !?
    GDE SU KRASTAVICE I OSTALA SEZONSKA VOĆA , S* KOJA TREBE DA SE OMRSIMO ? SVI GUBIMO NA SUPSTANCI A POGOTOVO ONI /ONE/ ŠTO NOSE JAJA !

    1. G-ne Cvetko Prvi, pisanje velikim slovima u komentarima smatra se vikanjem na sagovornika ili onome kome se obraćate. Pokazuje opštu nekulturu, te Vas molim da ubuduće povedete računa, jer nema razloga za tim.Pozdrav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *