Javno obraćanje Vučiću s Trga kralja Milana u Nišu

Pošto ste vi superheroj koji je preuzeo odgovornost za sve u ovoj zemlji, onda je red da snosite sankcije i za pogrešnu politiku koju vodite, a koja po Niš ima katastrofalne posledice.

Nezadovoljne-Nišlije5

To su poručili predstavnici udruženja “Nezadovoljne Nišlije” na protestu “Javno obraćanje Vučiću”, održanom sinoć na centralnom Trgu kralja Milana u Nišu. Oni su istakli da „ovo nije politički skup jer niko od govornika ne misli da bude političar“ već realna potreba građana.

Predstavnici “Nezadovoljnih Nišlija” kazali su da je ovakav skup između ostalog odgovor na prijem građana koji mandatar i bivši premijer Aleksandar Vučić odnedavno organizuje, a koji je, kako veruju, upriličen za privilegovane a ne “obične” građane, u svrhu pukog političkog marketinga.

Mada su nekoliko dana pozivali građane da dođu i slobodno poruče Vučiću sve što žele, na skup je došlo nekoliko desetina građana, a mikrofon uzelo nekoliko njih.

milos-živković
Miloš Živković

U Nišu nije ispunjeno nijedno predizborno obećanje aktuelne vlasti – da će oživeti proizvodnju, da neće biti partijskog zapošljavanja, da će suzbiti korupciju… Naše je da im poručimo da se privreda ne leči tako što se stranim investitorima daje 10.000 evra po jednom radnom mestu a oni radnicima isplaćuju minimalce, niti se život građana Srbije popravlja tako što svaki dinar ide za Beograd, a odatle im se vraćaju mrvice – rekao je Miloš Živković, član Upravnog odbora “Nezadovoljnih Nišlija”.

ivan-videnovic
Ivan Videnović, jedan od govornika

Nemanja Popović, takođe član Upravnog odbora, pozvao je Vučića da ispuni obećanje dato pre četiri godine da će podneti ostavku ukoliko za šest meseci građanima Srbije ne bude bolje, upozoravajući da oni danas žive gore nego tada.

Umesto ispunjenih obećanja, Srbija i danas ima predsednika sa kupljenom doplomom ili bivšeg ministra odbrane koji nije odgovarao za pad helikoptera, ali zato kao glavni kadrovik SNS-a odlučuje ko će biti gradonačelnik Niša, rekao je on.

Nez-Nišlije

Član UO “Nezadovoljnih Nišlija” Nenad Denić poručio vlastima da niko nije jači od nezadovoljnih građana, koji “kreću u tešku borbu” protiv režima koji ih je doveo u katastrofalnu situaciju.

Ti nisi naš vrhovni vođa, a građani nisu tvoji slepi poslušnici, poručio je on bivšem i budućem premijeru.

Građani koji su uzeli mikrofon kako bi se javno obratili Vučiću između ostalog su pitali zašto zašto se za zapošljavanje daje mito ili traži članska knjižica, zašto prednost pri zapošljavanju “imaju ljudi sa Kosova i Metohije čak i kada nemaju kvalifikacije”. Mikrofon nije ustupan stranačkim funkcionerima ili aktivistima, po odluci organizatora, ali oni na skupu nisu primećeni.

Z. Miladinović (Danas)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *