JAZ IZMEĐU BEOGRADA I NIŠA: dok jednoj deci poklanjaju vaučere, druga nemaju ni besplatne udžbenike

Gradskim budžetom za narednu godinu u Beogradu su predviđeni besplatni vrtići, udžbenici i vaučeri od 6.000 dinara za decu i one koji sa njima rade. Međutim, u Nišu ništa od ovakvih predloga nije uvršteno u budžet, što izaziva nezadovoljstvo odbornika koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Za narednu godinu gradskim budžetom predviđeni su besplatni vrtići, udžbenici, vaučeri od po 6.000 dinara za decu i one koji sa njima rade, ali u Beogradu. U Nišu ništa od toga. Po dobrom starom običaju niški čelnici nisu imali sluha za ovakve predloge opozicione koalicije „Niš, moj grad“ kada je usvajan budžet Grada“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da gradsko rukovodstvo ćuti na ovakve predloge ili kukaju kako nema para u budžetu dok Beograd pliva na vodi i parama.

Političari u državnom vrhu ističu da su izgradnjom Beograda na vodi stali rame uz rame sa svetskim metropolama, a Niš ne može rupe da zakrpi. Niti može da servisira narodnu kuhinju za najugroženije sugrađane, a sve ih je više. Nama je jeftinije da odemo do Sofije nego do Beograda obzirom na skok cena goriva i putarine, ali i svega ostalog“, ističe Jovanović.

On pita odakle Beogradu novac da njihovoj deci obezbede besplatne udžbenike, obdaništa, da dele vaučere, da grade metro, Beograd na vodi, novi savski most.

Nas vlast ignoriše kada tražimo da deci bude bolje. Molim vas, svako realan i normalan treba da digne glas protiv dalje diskriminacije juga Srbije. Ko više da izdrži ovaj zulum Beograda. Upućujem javni poziv političarima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, sindikatima, intelektualcima i celokupnoj niškoj javnosti i građanima da se stane na put ludilu koje je prisutno u našem društvu i očiglednim sve većim podelama koje nas razaraju i stvaraju jaz između gradova“, zaključuje Jovanović.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *