Jazz night u okviru obeležavanja 35 godina SKC-a

U okviru obeležavanja 35 godina SKC-a Niš a u okviru Dana Studentskih kulturnih centara Srbije u Nišu održaće se koncert grupa Lazar Novkov & Frame Orchestra (Novi Sad), Thrill Seeking Polymers (Kragujevac)  i Krembou (Niš) u četvrtak 16. juna od 21 sat u dvorištu Univerziteta. Ulaz je slobodan, ali će na vratima stojati kutija gde će biti sakupljana humanitarna pomoć za obolelog studenta Sržana Mitića.

Krembou
Krembou

Akustični sastav Frame Orchestra (Novi Sad) oformljen je krajem 2010. godine  na inicijativu Lazara Novkova instrumentaliste i kompozitora čiju muziku ovaj ansambl izvodi. Reč je o akustičnoj muzici koja nastaje iz realnog iskustva i stvaralačkih potreba, a žanrovski okvir u kojem se kreće muzički izraz Frame Orchestra su „World music“, postmoderna, kabare, crossover, postjazz… Do sada potpisuju jedno zvanično izdanje, a snimljen je i drugi album https://www.youtube.com/watch?v=cu4f4SdAoBQ.

Frame-Orchestra-1024x752
Frame orchestra

Thrill Seeking Polymers (Kragujevac) je trio koji inspiraciju za svoju muziku nalazi u spoju ruralne muzike sveta(afrika, india, balkana…) i jazz-a, a sve to kroz prizmu matematike, simbolike i filozofije. Muzicari koji cine ovaj sastav vaze za virtuoze na svojim instrumentima, te je njihova muzika balans predefinisanog i improvizacije.

Bend Krembou (Niš) osnovan je početkom 2012. godine i usmeren je ka autorskom radu u instrumentalnom jazz/funk/fusion maniru. Članovi benda su Milica Rašić (klavijature), Strahinja Dimitrijević (bas), Dušan Milenković (gitara) i Vlajko Jovanović (bubnjevi).

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *