Jedinstveno takmičenje u bacanju bumeranga u Nišu

Prva tehnička škola „Milutin Milanković“ u saradnji sa Ambasadom Australije i TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca, već šestu godinu zaredom organizuje takmičenje u bacanju bumeranga „Boom Fest 6“. Dvadeset i dvoje najboljih bacača bumeranga, koji su prošli teške kvalifikacije nadmetaće se u petak, 19. maja. 2017. za titulu najboljeg bacača bumeranga na Balkanu.

Cilj festivala već šestu godinu jeste aktivna promocija sportskog duha i Australije, kao daleke i neistražene zemlje. Drago nam je da je naša mala i skromna manifestacija postala veliki događaj, na koji sve nišlije mogu da budu ponosne, izjavila je Slavica Jukić, direktorka PTŠ „Milutin Milanković“.

Ove godine, dodeljuje se i zvanična nagrada festa za negovanje i afirmaciju sportskog duha u Srbiji. Prvi laureat ove nagrade je Nj.E. Džulija Patriša Fini, Ambasadorka Australije u Republici Srbiji.

Ove godine smo uveli nagradu festa, koja se dodeljuje osobama za negovanje i afirmaciju sporta i sportskog duha. Upravni odbor festivala doneo je jednoglasnu odluku da prvi laureat bude Nj.E. Džulija Patriša Fini, Ambasadorka Australije u RS. Pre svega zbog njene odlučnosti da podržava sportske događaje u Srbiji. Ambasadorka podržava velii broj sportskih manifestacija. Njen skroman doprinos sportskim događajima u zemlji je za primer ostalima – poručuju iz organizacije.

Svečano otvaranje zakazano je za 10.40h na platou ispred logora „Crveni Krst“. Na otvaranju će nastupiti bend niške škole, folklorna grupa i dečiji hor „Čarolija“. Himnu Srbije će izvesti Todor Kitanović, mlada zvezdica, dok će Australijsku himnu izvesti Sara Jorgačijević. Festival najavljuju i dve promo aktivnosti, a to su: Boom Fest karavan, koji se održava u centru Niša 16 i 17-og maja. 18-og maja se očekuje premijera Australijskog filma „Papirni avioni“ za građane Niša. Premijera će biti održana u svečanoj Sali škole na drugom spratu. Za sve je obezbeđen i LIVE prenos na internetu.

Na sam dan festivala možemo da najavimo veoma zanimljiv sadržaj. Leontinin dečiji hor „Čarolija“ sa preko 30 učesnika će izvesti pravi mini koncert, a nakon hora očekujemo i nastup folklorne grupe, koju naše nišlije vole i to nije sve. Učenici naše škole za sam dan festivala, koji se održava 19.maja planiraju da se javljaju uživo sa terena preko emisije „UŽIVO“, koju sami uređuju i vode učenici treće i četvrte godine. Ulazak na festival će biti moguć sa dva mesta, dok će svi ostali delovi biti ograđeni. Za sjajnu atmosferu tokom takmičarskog dela pobrinuće se omladinski bend – pojasnila je direktorka neke od novosti na ovogodišnjem festivalu.

Festival „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga, jedinstveno na Balkanu održava se u petak, 19.maja.2015. od 11.00h na platou ispred logora „Crveni Krst“ (Beogradska 22, 18000 Niš). Festival organizuju učenici i profesori Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ uz podršku Ambasade Australije, kompanije Capital Australis, Nimusica, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Niša, Opštine Crveni Krst, TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca i drugih sponzora. Festival će svečano otvoriti Glen Morison, Zamenik Ambasadora Australije, što će mu biti prvi put da posećuje ovakav događaj.

Prateće manifestacije 2017

Australia visit NIS 15.5.2017.,16.5.2017. – Trg Kralja Milana, 18000 Niš, Srbija

Opis: Ova PR aktivnost ima za cilj promociju Australije, kao daleke i neistražene države. U planu je da se na centralnom Gradskom trgu u Nišu, predstavi Australija kao država iz koje je potekao bumerang. Na promo pultovima, građani će moći da se upoznaju sa čarima koje pruža ova država.

Boom Karavan – 17.5.2017. – Park Sv. Save, 18000 NIŠ, Srbija

Opis: Tradicionalna PR aktivnost našeg festa. Putem putujućeg štanda prolaznicima će biti promovisan fest. Oni zainteresovani imaće priliku da se oprobaju i u bacanju bumeranga, koje su izradili učenici škole organizatora.

Trk za flajer – 17.5.2017.

Opis: Promo aktivnost koja za cilj ima deljenje promo materijala po gradu. Dvanaest devojaka iz dvanaest različitih krajeva Grada krenuće u trku do krajnjeg odredišta, a to je plato ispred logora „Crveni Krst“. Trka neće biti jednostavna, budući da tokom trke, moraju da dele i promo materijal slučajnim prolaznicima.

Premijera filma – 18.5.2017.

PREMIJERA Australijskog FILMA: Papirni Avioni u svečanoj Sali PTŠ „Milutin Milanković“ 18.5.2017. od 10.00h (OTVORENO ZA SVE NIŠLIJE).

Zelena soba – na sam dan festa

Opis: Emisija koja se realizuje paralelno sa festom. Najbolji bacači daju odgovore na pitanja iz publike. Pored toga, svi bacači se predstavljaju posetiocima. Voditelj ove forme je Marija Bulatović, učenica škole organizatora.

Boom Fest publikacija – na sam dan festivala knjiga koja opisuje proslogodisnje pobednike.

Osobe zadužene za PR festivala: Jovan Milić, 0615851005

Lj.Miladinović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *