Jeftović, Hadžimanov i Đorđević osvojili publiku u Banovini

Pred brojnom publikom u dvorištu Univerziteta, sinoć je nastupio DUŠAN JEVTOVIĆ TRIO, a brojni aplauzi i pozivi na bis dokaz su da su svi prisutni uživali u muzici ovih izvođača svetskog renomea.

Dugogodišnja saradnja Dušana Jevtovića, Vasila Hadžimanova i Marka Đorđevića, krunisana koncertom u Nišu, pokazala je sav talenat ovih muzičara svetske klase. Naime, Iako Jevtović poselednjih deset godina sarađuje sa Hadžimanovim i Đorđevićem, koji su i sami sarađivali i svirali na različitim projektima, ovo je bio prvi put da sva trojica džezera nastupaju na zajedničkom koncertu.

Saradnja Vasila i Dušana materijalizovana je do sada već u nekoliko zvaničnih izdanja, kao što su “No Answer“ i “Live at Home“. Uskoro će biti objavljen novi studijaki album, kao i nekoliko albuma snimljenih uživo.

Dušanov internacionalni debi iz 2014. godine je upravo sa albumom “Am I Walking Wrong“ na kome je učestvovao i sam Marko Đorđević. Album “Live“ u studiju “Aclam“ u Barseloni takođe je objavljen par godina kasnije. U aprilu 2019. Dušan Jevtović i Marko Đorđević snimaju novi studijaki album u Njujorku, sa legendarnim basistom Toni Levinom.

Na sinoćnjem koncertu, koji organizovao Studentski kulturni centar, Nišlije su još jednom pokazale da vole i razumeju muziku i da Niš jeste grad koji uživa u džezu!

gradjanin.rs/SKC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *