Jezera na ulicama Niša posle kiše – šahte „na vrhu“, a okolo voda (foto)

Kiša koja je danas ceo dan padala u Nišu uzrokovala je velike probleme u gradu jer su odvodi kanalizacije na nekim mestima zapušeni da ne mogu da prime toliku količinu vode. Jedna od takvih ulica je Ratka Vukičevića gde su automobili prolazili bukvalno kroz jezero, ali ona ima drugi problem. Urađena je tako da voda nema slobodan pad prema šahti nego obrnuto!?

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša koji živi u blizini, kaže da je to uvek tako kada malo duže pada kiša, a to nam je dokumentovao i slikama.

Branislav Jovanović

Prilikom prve jače kiše ispred osnovne škole „Ratko Vukićević“ došlo je do poplave iako je prethodna gradska vlast najavila da će se radovi na niškim ulicama izvoditi kvalitetno. Nažalost od toga ništa, evo do današnjeg dana“, kaže Jovanović.

On kaže da je i pored uloženih sredstava u rekonstrukciju kišne kanalizacije, u ulici Ratka Vukićevića, posle manje kiše nastala prava poplava.

Iako je rađena kišna kanalizacija pre par godina, zbog navodno nekvalitetno izvedenih radova ranije, opet su se pojavile poplave prilikom današnjeg pljuska. Šta će tek biti kada dođu jesenje kiše“, pita se Jovanović i zaključuje da je očigledno da su ovi radovi nekvalitetno urađeni.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *