Jovanović: Dok sve poskupljuje, niški čelnici se slikaju

Tražimo smenu nadzornog odbora u JKP „Naisus“ zbog predloga da voda i kanalizacija u Nišu poskupe 30 posto. Rukovodstvo ovog preduzeća nema osećaj za realnost jer se ne povećavaju plate i penzije, a oni traže novo, u nizu poskupljenja. Zaslepljeni ste bahatošću i ne vidite kako živimo. Zbog tako neozbiljnog i neodgovornog pristupa, tražimo smenu onih koji bi da udare Nišlijama po džepu, kao da je malo što je pre toga ove godine poskupelo grejanje, parking, odvoženje smeća, gradski prevoz, zapravo sve usluge javno komunalnih preduzeća. Što je mnogo, mnogo je„, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša

On kaže da je najveći odraz javašluka koji vlada u gradu činjenica da ni posle 11 godina iste lokalne vlasti Vodovod nije uspeo da postavi vodomere i preuzme vodovodni sistem Vrelo. Jovanović kaže da je za vreme prethodne lokalne vlasti ovaj vodovodni sistem izgrađen kao kapitalna investicija, a tada su četiri sela dobila pijaću vodu. To su, kako kaže, Vrelo, Paligrace, Velepolje i Gornja Trnava.

Lepo izgleda to vaše vozikanje karavanima po Nišu i okolini i slikanje za javnost. Ali, gospodo iz vlasti, bavljenje politikom nije slikanje, to je mukotrpan posao. U tome se mi razlikujemo što o vama govore samo fotografije bez pokrića, a za nas govore izgrađene ulice, objekti i dela koja se vide na svakom koraku„, zaključuje Jovanović i dodaje: „Svi možemo da budemo jaki na priči, ali nemojte više da „derete kožu“ narodu kroz izvršitelje, povećanje poreza na imovinu, kamere na raskrsnicama, lisice na točkovima, „Oko sokolovo“ i nova poskupljenja. Novi nameti i dažbine su, nažalost, budućnost u koju više ni sami ne verujete.“

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *