Jovanović: Dosta je popravki, krenite sa izgradnjom

Ova vlast nije uradila nijedan nov školski teren, osim popravki i rekonstrukcija, što terena, što koševa, a u toku je i rekonstrukcija sportskog terena Rovče u koji će biti uloženo blizu šezdeset miliona dinara, a stepen iskorišćenosti ovakvih otvorenih terena je vrlo mali zbog vremenskih uslova“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je novac pogrešno utrošen, a da o tome najbolje govori podatak da u Nišu pet srednjih škola nemaju sale za fizičko vaspitanje.

Da su ulagali u škole stepen iskorišćenosti tih sala bi bio sto posto. Učenici Škole mode i lepote, Umetničke i muzičke, Prehrambeno – hemijske i Pravno – poslovne škole, inače, pohađaju časove fizičkog vaspitanja van svojih škola, ili u Kalči i Tvrđavi, pa kad je sneg ili kiša idu kroz podzemni prolaz da se ne bi nakvasili, kako pišu mediji. To je sramota za Niš“, kaže Jovanović i nastavlja: Jedino je kompleks „Duško Radović“ otvorenog tipa krcat, svi drugi otvoreni sportski objekti u gradu ne funkcionišu kako treba. Evo, za otvoreni olimpijski bazen već godinama slušamo prazna obećanja, a mi smo ga za početak uradili i u njemu je igrana i Svetska liga u vaterpolu. Treba samo da se pokrije montažno – demontažnim sistemom i koristili bi ga cele godine“, objašnjava on.

Jovanović podseća da je dok je on učestvovao u lokalnoj vlasti u Nišu urađena velika dvorana u  Osnovnoj školi „Mika Antić“ i započeta školska sala sa kabinetima u toj školi, a urađene su školske sale u Pasi Poljani, Gornjem Komrenu kao i sedam novih balon sala na seoskom i gradskom području.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *