Jovanović: Gradski čelnici ne mogu ni da okreče ono što smo izgradili

Višenamenska sportska sala sa četiri kabineta, pri osnovnoj školi „Mika Antić“, zahvaljujući nesposobnoj i neorganizovanoj vlasti u Nišu trune već deset godina. To je bio jedinstven projekat u koji je u naše vreme bilo uključeno i Ministarstvo sporta i Nacionalni investicioni plan. Cilj je bio da se već izgrađena velika sportska hala koristi svakog dana do 15h, po ugovoru sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, kako bi se pomoglo Univerzitetu i ovom fakultetu u edukaciji i školovanju studenata, a nakon 15h koristili bi je i sportisti Grada Niša. Sa druge strane OŠ „Mika Antić“ bi dobila tako novu fiskulturnu salu sa četiri kabineta za odvijanje redovne nastave tokom celog dana“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da ne samo da gradski čelnici ne završavaju ono što je započeto još pre više od jedne decenije nego ništa dalje ni ne rade na planu razvoja komunalne i sportske infrastrukture.

Ne živi se od slikanja i od „šminke“ asfalta i sportskih terena. Nemate izgrađeni objekat da se pohvalite, da ostane narednim generacijama, nego sve nešto popravljate, rekonstruišete i farbate za javnost, ništa konkretno ne radite. Sve ste uspeli da upropastite, u tome jedino prednjačite. Vučete grad nazad, ovo je samo još jedan u nizu objekata u Nišu koji zarasta u korov„, ističe Jovanović.

On kaže da opozicija ovakvim aktivnostima pokušava da skrene pažnju i podseti gradsku vlast da nije lepo što gledamo visoko rastinje i travu umesto velelepnih objekata.

Šaljete tužnu sliku Niša, ne samo Beogradu, nego i investitorima. Niko nas neće hteti na kraju, jer se od korova ne vidi šta imamo da ponudimo„, naglašava Jovanović.

On napominje da u prethodnom mandatu ne samo da je završena velika sala OŠ „Mika Antić“ nego i slična fiksulturna sala u naselju Branko Bjegović, Donjem Komrenu, Pasi Poljani…

Sve su to bili veliki dometi i uspesi o kojima ova vlast može samo da sanja, čak, kao što vidite, ne mogu ni da okreče i završe ono što je izgrađeno„, zaključuje Jovanović.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *