Jovanović i Lapčević: Kradu i posle izbora!

Nekoliko odbornika opozicionih stranaka u Nišu, sumnjajući u rezultate glasanja i postojanje kvoruma na poslednjoj sednici Skupštine Grada, predalo je zahtev predsedniku i sekretaru Skupštine da im se dostavi stenogram i detaljan zapisnik kao i ko je sve od odbornika prisustvovao na kraju zasedanja prethodne Skupštine kada se glasalo o razrešenjima direktora JKP „Gorica“ i JKP Gradska Toplana i postavljenjima v.d. direktora ovih javno komunalnih preduzeća.

Milan-Lapčević-i-Bane-Jovanović
Milan Lapčević i Branislav Jovanović: Slike sve govore

Branislav Jovanović, predsdnik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije i šef odborničke grupe u Skupštini Grada Niša, kaže da je više puta ukazivao na ove propuste i na prethodnim sednicama pre više meseci.

I prekjuče na samoj sednici kada je bilo reči o JKP „Gorica“ takođe sam imao primedbe da ne postoji kvorum, a evo ispostavilo se kada smo napustili salu, utvrdili smo nedvosmisleno, to ste i vi imali prilike da vidite na video snimku, da je bilo samo 29 odbornika u sali. Što se tiče validnosti odluke, ona uopšte nije validna, a što se tiče toga da li je trebalo da dođe do smene, mi smo više puta isticali da je bivšeg direktora JKP Gradska Toplana, gospodina Maksimovića, trebalo i ranije smeniti, čak smo predlagali i dopunu dnevnog reda“, kaže Jovanović.

Branislav-Jovanović
Jovanović: Odluka o iizglasavanju direktora nije validna

On ističe da ne vidi da će se bilo šta bitno promeniti u tim javnim preduzećima i pored izjave gradonačelnika koju je dao za jedan niški dnevni list da „nema više partijskih tvrđava“.

Vidite da su iz istih stranaka ponovo postavljeni ljudi čak i iz menadžmenta koji je bio u JKP „Gorica“, a postavljen je i predsednik opštine za koga je pitanje da li već danas može da rukovodi Toplanom, znači opet se radi o partijskom postavljanju. Prema tome mi želimo odgovornost, a ovo je dokaz da su spremni da krivotvore ne samo kada je rad Izborne komisije i  biračkih odbora u pitanju, sećate se neregularnosti prilikom glasanja i koliko puta su Nišlije glasale na skoro održanim lokalnim izborima, nego i kad se radi o toku glsanja u Skupštini Grada Niša“, naglašava Jovanović.

Milan Lapčević, narodni poslanik iz Demokratske stranke Srbije, kaže da su sumnje da je bilo kvoruma na toj sednici odnosno pri tom glasanju i dokumentvali.

Lako se može videti na video snimku kada se prebroje svi odbornici koji su u sali jasno se vidi da je bilo prisutno 29 odbornika, a to je nedovoljno za kvorum te smatramo da je Skupština Grada koja je praktično ovim završila svoje četvorogodišnje zasedanje i  bacila ljagu sama na sebe, odnosno oni koji su vodili. Smatramo da nije dostojno da se na takav način završi mandat“, zaključuje Lapčević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *