Jovanović: Lov na šakala koga nema

Niš je na nogama jer veliki predsednik opštine Pantelej, Bata Vasiljević, organizuje, u nedelju, još jednu grandioznu manifestaciju od „vitalnog“ značaja, „Šakalijadu“, u širem ataru sela Gornja Vrežina, kako javljaju mediji. Lovci se okupljaju da love Šakala koga nema, ali u nadi da će ga pronaći. Pretpostavlja se da će pored zvanica iz grada gosti biti iz Belorusije i Rusije gde je Vasiljević često boravio u svojim državničkim putovanjima u cilju plodne privredne saradnje Niša sa ovim zemljama“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da će ova manifestacija kao i mnoge druge koje je organizovao predsednik ove opštine, poput seoske olimpijade, paraglajding kupa, berbe grožđa, doprineti „privrednom razvoju“ Panteleja.

Jovanović napominje da je opština Pantelej po prosečnim zaradama među deset najsiromašnijih u Srbiji.

Ova manifestacija je i dokaz apsurda daljeg postojanja opština, jer očigledno funkcioneri imaju vremena na pretek da se zabavljaju ovakvim stvarima“, naglašava Jovanović i dodaje:

Pošto se na manifestaciji kuva pasulj, a možda i šakal završi u kazanu, to će olakšati situaciju i utoliti glad čelnika opštine jer je opšte poznato da su na auto putu Beograd – Niš ugovorili korišćenje usluga sa specijalitetima kao što su ribić u kajmaku, jagnjetina i prasetina, kako bi se počastili u trenucima opuštanja prilikom dugih i napornih putovanja do Beograda i nazad.“

Jovanović je na kraju lovcima poželeo sreću i uspešan lov šakala.

Ovakvi događaji poput „Šakalijade“ i paraglajding kupa okupiće mnoge turiste, a uz pušački i turizam i turistička ponuda Niša biće znatno „obogaćena““, zaključuje on.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. Banana greši , ima „šakala“ u Opštini Pantelej !
    Ma , i druge „Opštine“ treba da organizuju „Šakalijadu“ ! Ima ih i tamo !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266