Jovanović: Nastavlja se agonija u poslovanju niških javnih preduzeća

Zar i do sada datih do 500 miliona dinara za JKP „Gorica“ nije bilo dovoljno već se nastavlja agonija ovog javno komunalnog preduzeća, a nažalost odgovornih nema. Što je najtragičnije nema ni prijave od strane čelnika Grada protiv onih koji su vinovnici ovog sunovrata koji se uvećava uzimanjem novog kredita JKP „Gorica“ u visini od 60 miliona dinara, ovih dana. Najgora posledica nesposobnosti gradske vlasti je što se u celu priču uvlače i ostala javno komunalna preduzeća u gradu u vidu pozajmica, a evo sada su i garanti za njihovu kreditnu agoniju koja će na kraju da potopi grad, kako pišu mediji“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da, prema njegovim informacijama, radnici dečjeg odmarališta „Divljana“ nisu primili platu već deset meseci, a objekat nema struju.

U Sportskom savezu, na primer, platu su primili, ali posle pet i po meseci. Očigledno je da brod polako tone, a to potvrđuju i oni koji sa njega odlaze, većnici i ljudi iz KLER-a“, naglašava Jovanović.

Jovanović, kao najbolji primer u kakvoj je situaciji lokalna vlast, navodi naslovnu stranu jednog lokalnog medija gde piše da čelnici Niša počinju izgradnju nove biciklističke staze od Brzog Broda do Kutinske reke, ali dužine od dva kilometra.

„Tu istu stazu su već počinjali da rade u vreme izbora, samo iz suprotnog pravca od Niške Banje do Kutinske reke“, zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *