Jovanović penicilin za večite: Skida penale kao od šale (VIDEO)

Ponekad se neuspesi ekipa pripisuju golmanima, a retko kada oni budu pohvaljeni za uspehe svojih klubova. Takav je slučaj sa golmanom Aleksandrom Jovanovićem, koji u taboru niškog tima pruža sjajne partije.

Foto: Mocart Sport
Aleksandar Jovanović – Foto: Mocart Sport

Nakon što je Jovanović „skinuo“ penal Aleksandru Kataiju u trećem kolu SLS u 91. minutu pri rezultatu 1:1, čime je svom timu doneo bod. Nekoliko meseci kasnije, Jovanović je na stadionu Partizana u četvrfinalu Kupa Srbije odbranio svoj četvrti jedanaesterac u sezoni. Žrtva niškog golmana ovog puta bio je mladi Mihajlović, kome je Nišlija odbranio penal u 50. minutu meča.

Odbranom na stadionu Partizana Jovanović je postao prvi golman u srpskom prvenstvu kome je pošlo za rukom da u istoj sezoni odbrani penal Crvenoj zvezdi i Partizanu na gostovanju u Beogradu. Time je još jednom pokazao da odbrane na Čairu nisu slučajnost.

Drago mi je što sam uspeo da odbranim penal i Crvenoj zvezdi i Partizanu. Još draže bi mi bilo da je moja odbrana dala doprinos plasmanu u narednu rundu kupa. Volim penale, drago mi je što sam protiv najboljih ekipa pokazao sigurnost. Ne postoji posebna rutina, niti se dodatno pripremam za to. To je psihologija, koncentracija i pravi tajming. Nalazim se na koti četiri odbranjena penala, ukoliko bude prilike, siguran sam da ću učinak popraviti, kaže mladi golman Nišlija.

Penal protiv Zvezde:

Penal protiv Partizana:

A.Ilić

1 Comment

  1. Ne šutirati levo polu-visoko, i nema problema. 🙂 Šala, dva identično izvedena penala i ista kretnja golmana. Svaka čast za Aleksandra, a bolji skauting izvođača jedanaesteraca za protivnike!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *