Jovanović: Sada se vidi da su građani glasali za Vučića, a ne za Perišića

Odlaganje sednice Skupštine Grada Niša je dokaz da su građani glasali za Vučića, a ne za Perišića (Zoran Perišić, gradonačelnik Niša) o čemu smo već govorili u izbornoj kampanji. Ovo je i dokaz da će funkcija Skupštine nastaviti da se urušava jer će se o direktorima odlučivati na gradskom veću iako je osnivač tih firmi, na čijem su oni čelu, Grad, saopštio je danas Branislav Jovanović, prvi čovek Narodnog pokreta Srbije, a povodom odlaganja sednice Skupštine grada Niša.

Bane-Jovanović

Sednica je odložena zbog nedostatka kvoruma, odnosno jer vodeća Srpska napredna stranka zajedno sa koalicionim partnerima nije se dogovorila oko postavljenja funkcionera SG Niša. Za sada ima samo glasina da je postala „sporna“ uloga SPS-a u narednoj vlasti, ali i postavljenja Miloša Banđura za predsednika SG Niša(još uvek aktuelni većnig u Nišu).

Verovatno će i izveštaj o poslovanju gradskih firmi izmenom Statuta usvajati gradsko veće pa se sužava prostor da znamo u kakvoj su finansijskoj situaciji i ko su ljudo koji vode te firme. Sa jedne strane se zalažu za štednju, a odlaganjem ove sednice prave dodatne troškove budžetu. Sada se vidi da su vanredni republički izbori raspisani ne zbog promena snaga i boljeg rada u vladi Srbije nego da bi se se spasili odbori Srpske napredne stranke na lokalnom nivou raspisivanjem redovnih lokalnih izbpra. Srbija je ustvari jedan čovek“- rekao je Jovanović posle sednice.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *