Jovanović traži hitne ostavke niških čelnika zbog korupcije i afera

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš moj grad“ zatražio je danas hitne ostavke čelnika vlasti u Nišu, uvođenje prinudne uprave i održavanje vanrednih lokalnih izbora. On je na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada rekao da će odbornička grupa i zvanično podneti inicijativu za ove zahteve na sledećoj sednici SG Niša.

Posle mnogo skandala, afera i piromanija koje su se dešavale u Nišu ispunjeni su svi uslovi za smenu gradskih i opštinskih čelnika ili za prinudnu upravu i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora zajedno sa beogradskim“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša reagujući na vest o hapšenju Branislava Kačara, gradskog većnika zaduženog za sport u Nišu.

On kaže da će se ova odbornička grupa obratiti inicijativom za smenu niških čelnika gradskoj Skupštini već na prvom narednom zasedanju.

Ova dešavanja u Nišu, kao i njegovo permanentno propadanje, predstavljaju najcrnji period ovog carskog grada. Najnovije hapšenje čelnika za sport potvrđuje ono o čemu smo pričali na poslednjoj sednici Skupštine da je najveća korupcija u gradu kad je sport u pitanju, a indicije ukazuju da se to isto dešava kada se radi o socijali“ – kaže Jovanović.

On tvrdi da se odbornička grupa „Niš, moj grad“ već obratila zvaničnim dopisima stručnoj službi i gradskom rukovodstvu da se koriguje pozicija za sport i sredstva usmere za izgradnju grada o čemu će, kako kaže, javnost biti upoznata na samoj sednici iduće nedelje.

Takođe smo na prošloj sednici Skupštine Grada ukazali da je veća realizacija programa finansiranja sporta nego programa izgradnje grada što se nikada nije desilo od kad postoji višestranačje u Nišu“, naglašava Jovanović.

On dodaje da sve to stvara sumnju da se preko tih pozicija i raznih kancelarija i saveza namiruju partijski i lični interesi i da to ne doprinosi unapređenju sporta i sportske infrastrukture već vodi u kriminal i korupciju što, kako navodi, poslednji primeri i pokazuju.

Kako se radi o najbližim saradnicima čelnika grada ispunjeni su svi uslovi da se zatraže njihove ostavke, a ovo je veliki nauk i za nišku opoziciju koja je nastupima za skupštinskom govornicom često hvalila mlade ljude koji vode sport u gradu zarad sitnih ličnih interesa“,zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *