Jovanović traži od Bulatovića izveštaj o radu

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša zatražio je preko medija izveštaj gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Ovih dana navršavaju se dve godine od izbora u Nišu, pola mandata aktuelne lokalne vlasti već je isteklo. Od obećanih reformi i boljeg života ništa. Od građana Niša na ulici svakodnevno čujemo da je sve gore i gore. Skupština i dalje ne zaseda, obećanih krupnih investicija nema, ali bolje je većnicima koji se udomljavaju po javno komunalnim preduzećima, u eri zabrane zapošljavanja, jer se očigledno plaše prevremenih lokalnih izbora, jer su većnički mandati mnogima prve funkcije ili prvo radno iskustvo. Boljitak su osetili i članovi porodica pojedinih predsednika opština, koji su upošljeni u JKP „Tržnica“, kako pišu mediji“, kaže Branislav Jovanović.

Branislav Jovanović

On kaže da se u Nišu ne grade novi infrastrukturni objekti, a na izdisaju su nekada poznate fabrike kao što su Niška mlekara, „Vagonka“, „Lokomotiva“, „Vulkan“, „Jastrebac“, „Žitopek“.

Sve je na prodaju i na poklon, lokali, zemljište, aerodrom… Kažu, strpite se biće bolje, a od Naučno tehnološkog parka, stanova za mlade, prečišćavanja otpadnih voda, azila za pse, kontrolnog tornja na aerodromu, jeftinih stanova nema ništa. Mladi masovno odlaze, a i zvanično pročitasmo da svake godine nestaju gradovi veličine Bora, Zaječara i Prokuplja“, tvrdi Jovanović.

Kaže i da su Srbija i Niš sredine sa najnižim platama u Evropi u rangu sa Makedonijom i Albanijom, kako javljaju mediji.

Ipak, imovinsko stanje, bar što se tiče niške političke elite, umnogome je uvećano. Gledajući kvadratne metre stanova i skupocen vozni park koji pojedini niški političari poseduju, vidi se boljitak, ali bolje je, ponavljam, samo lokalnim ministrima, a vi građani strpite se biće bolje, dobro je, spasili smo vas bankrota, kažu. I tako sve do narednih izbora koji su izgleda vrlo blizu u Nišu jer gradski parlament polako ulazi u treći mesec neodržavanja sednice Skupštine Grada na kojoj treba da se raspravlja o poklanjanju niškog aerodroma državi“, kaže Jovanović.

gradjanin.rs

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *