Jovanović: U gradskim stanovima žive neki direktori niških ustanova i preduzeća

Branislav Jovanović, odbornik grupe „Niš moj grad“ rekao je danas na sednici Skupštine grada da novac od lokala mora biti usmeren ka izgradnji vrtića, adaptaciji škola i sličnim namenama koje koriste građanima. On je zaintrigirao javnost time što je rekao da neki gradski rukovodioci bespravno stanuju u gradskim stanovima, ali nije naveo imena.

Ja sam i ranije govorio da je stepen korupcije visok kada su u pitanju gradski lokali i stambeni prostori u vlasništvu grada. Za vreme DOS-a (Demokratska opozicija Srbije) su prodati vrlo atraktivni lokali u Obrenovićevoj ulici. Sada se sa tom praksom samo nastavilo. Vidite da su velika dugovanja kada je stambeni i poslovni prostor u pitanju. Ja sam često govorio da u stanovima u vlasništvu Grada, stanuje bespravno neki građani, a u pitanju je nekoliko desetina stanova, rekao je Jovanović.

Čelnici ustanova stanuju bespravno u gradskim stanovima

Čak u tim stanovima stanuju i neki direktori ustanova i preduzeća u gradu. I to pod hitno treba prodati. Neveo sam primer Kozaračke ulice gde sam se ovde za skupštinskom govornicom borio da se taj prostor proda. To je spor koji sam vodio ispred Direkcije za izgradnju grada, ali s tim prostorom se ništa nije učinilo već pet godina, rekao je Jovanović.

Gde je novac od prodatih lokala?

To isto važi i kada je poslovni prostor. Postoje lokali koji su predmet dogovora, manipulacije i zloupotreba. Mi sada nemamo objašnjenje gde je utrošeno 1,5 miliona evra za lokale koji su prodati ranije. To isto važin i za ove lokale. Normalno da ćemo podržati da se to proda, ali ako se taj novac upotrebi za izgradnju vrtića, škola, zdravstvenih ustanova… I bićemo najžešći kritičari ako se cene tih lokala dovedu do bagatele, naveo je Jovanović.

M.S.

3 Comments

  1. Hvala ti Bane … imenovao si ih , sam’ tako !
    Misliš da narod zna koji su to „direktori“ ?
    Mogao si , barem , da napišeš /kažeš/ inicijale , pa da se „zanimamo“ u pauzi, dok čekamo i proslavimo „Praznik rada“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *