Jovanović: Vlast dovela preduzeća do kolapsa, a stalno im je neko drugi kriv

Niška vlast je dovela javna komunalna preduzeća i ustanove do kolapsa. JKP „Parking servis“, PU „Pčelica“, JKP „Gorica“ i Gradska Toplana su na kolenima, a gradski čelnici krivce traže u nadzornim odborima, na primer Gradske Toplane i JKP „Gorica“. To je bežanje od njihove lične odgovornosti, jer zapošljavanje, cene i poslovnu politiku nije kreirao nadzorni odbor već oni koji su u vrhu gradske vlasti, po resorima u Gradskom veću“, kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

Bane-Jovanović
Branislav Jovanović

On dodaje da je svima jasno da su cene grejanja dirigovane pred izbore i da se čekalo da izbori prođu, a cene „eksplodiraju“.

Tako su još više produbili  nepoverenje i jaz između gradskih firmi i građana. Suština je u nestručnosti i nesposobnosti ljudi koji vode niška javno komunalna preduzeća i ustanove“, objašnjava Jovanović.

On tvrdi da u vreme prethodne lokalne vlasti, kada su oni organizovali poslovanje javno komunalnih preduzeća i ustanova, građani nisu imali nikakvih problema.

U naše vreme nisu izvrštelji bili omča oko vrata Nišlijama, nije bilo represije, niti nameta, a danas zbog velikih računa i torture izvršitelja građani širom Srbije prinuđeni su na svašta, pa čak i da izvrše samoubistvo, kako gledamo i čitamo u medijima“, zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *