Jubilej 15 godina volonterizma na „Nišvilu“, raspisan konkurs za 300 volontera

Pored toga što „Nišvil“ proslavlja 30 godina postojanja, ove godine festival će obeležiti još jedan jubilej i to 15 godina volonterizma. Tim povodom, kažu iz „Nišvila“, biće angažovano 300 volontera koji će doprineti jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoristiti deo leta da unaprede sebe kroz volonterski program.

Konkurs za 300 mladih ljudi od 15 do 30 godina, koji će zajedno 12 dana učestvovati u volonterskom programu „Nišvila“ od 8. do 19. avgusta je otvoren od 20. maja do 30. juna, dok će za volontere iz drugih gradova i inostranstva volontiranje trajati od 13. do 19. avgusta. Volonterski tim biće podeljen na 10 sektora i to domaćin publike, domaćin muzičara, marketing, press, tehnička podrška, logistika, radionica, obezbeđenje, ketering i IT sektor.

„Nišville Jazz Festival poziva sve zainteresovane kandidate iz zemlje i inostranstva da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji ovog značajnog kulturnog događaja. Prijavu je potrebno izvršiti popunjavanjem formulara i kodeksa a kompletno popunjen formular potrebno je poslati na e-mail adresu volunteers@nisville.com – kažu iz Nišvila.

Intervjui sa kandidatima biće obavljeni od 8. do 18. jula, a selekcija odabranih kandidata biće izvršena do 22. jula. Inače, kroz volonterski program festivala za proteklih 15. godina do sada je prošlo oko 4.000 volontera, a u tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz oko 150 različitih gradova iz zemlje i inostranstva.

Nišville volonterski tim je 2012. godine dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos u promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. volonterski program je proglašen od strane „Krovne organizacije mladih Srbije“ za najbolji omladinski projekat u toj godini.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *