Južna Morava više neće plaviti teritoriju Aleksinca

Opština Aleksinac uložila je sredstva za sređivanje leve obale korita Južne Morave gde je izgrađen nasip tako da na ovom mestu više neće biti plavljenja domaćinstava i te teritorije.

Poveli smo računa i o tome da regulišemo reku Moravicu gde je takođe bilo problema sa plavljenjem. Zadovoljni smo realizacijom izgradnje putne infrastrukture. Uradili smo strategiju razvoja u toj sferi i došli do zaključka da nam je potreban regulisaniji sistem otpadnih voda tako da ćemo naredne godine malo više da se bavimo komunalnom infrastrukturom. Urađen je program za proširenje infrastrukture za vodosnabdevanje. Tu je postrojenje za preradu otpadnih voda i program za izradu dva ili tri kolektora. Projekat je gotovo urađen, a u sledećoj građevinskoj sezoni je potrebno da se steknu svi uslovi da se realizuje, ali videćemo kako ćemo to obaviti – objašnjava Čedomir Rakić, potpresednik opštine.

Što se tiče ove komunalne infrastrukture, opština neće moći sama finansijski to da iznese već će biti potrebna pomoć republike.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje opštine Aleksinac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *