Kako izgleda „tuča“ čopora pasa lutalica u centru Niša (VIDEO)

autor teksta i video materijala: Miroljub Marković, urednik No-No novina

Ama baš na Dan državnosti Republike Srbije, u ranim večernjim časovima i, ama baš, u najstrožem centru Niša odigravao se jedan neobičan i žestoki skup. Okupili se , naime, niški kučiki i – zbor zborili… Ako koza laže, rog ne laže, pa pogledajte autentični snimak u prilogu(00:30). 

U večrnjim časovima veoma je živo u centru grada na Nišavi. Tek što je dobro ovladao mrak, tek što se svet privikao na blještave ulične svetiljke, između nogu mnogobrojnih šetača projurile su grupice pasa, prvo iz Obrenovićeve, iz pravca Dušanove, pa su na uglu skrenule ka Kazandžijskom sokačetu i tu je onda – nastao krkljanac. Skupila se velika grupa od nekoliko desetina pasa lutalica i baš tu, pored čuvenog Čape i njegovog gazde Kalče koji sa Smukom mirno sedi i u čuveni tržni centar gledi, Dakle, baš tu započeli su niški kučiki zbor da zboruju…

Neposredno ispred ulaza u Kazandžijsko sokače započeo je pasji zbor prvo glasnim pozdravljanjem, režanjem i poskakivanjem, veselim milozvučnim glasovima malih i velikih nekadašnjih ljubimaca mnogih Nišlija.

 

Dakle, ovde daleko od očiju gradske vlasti i u strogom centru grada i baš na najveći državni praznik započeo je iznenada i brzo neočekivani skup. Ovde upravo teče neprekidna reka mladih, koji ulaze ili izlaze iz nekog od brojnih kafića.

Pasji zbor se veoma brzo pretrvorio u režanje i sve glasnije lajanje i za tili čas je to postalo poprište borbe pasa prsa u prsa, hvatanje za vrat, ili ko koga za šta stigne. Nastala je uzbzuna i strah među prolaznicima. Od straha su odskočili u stranu i zaobilazili ih u širokom luku, da kojim slučajem ne postanu – kolateralna šteta pasjeg zbora.

Kamera je zabeležila da ovde i ovog puta nije postignut dogovor. Čapa nam je šapnuo u poverenju ekskluzivnu vest da niški kučiki nisu mogli da se dogovore koga će za predvodnika .

Kako je brzo započeo pasji zbor, tako se brzo i završio, ali se jedna manja frakcijska grupa vrlo brzo okupila u susednoj ulici na – dodatne konsultacije. Ali, to je već druga priča…

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *