Kampanja za fer izbore „Ferka“ počinje iz Niša

Aktiviste, mlade, pravnike, studente, sve ljude koji ne odustaju od borbe za fer izbore, okupila je Kampanja za fer izbore „Ferka“, koju iniciraju Građanske inicijative. Kampanja počinje iz Niša, 14. marta, od 18 sati, u Narodnom pozorištu, gde će biti održana tribina.

Iz Građanskih inicijativa traže da se u susret predstojećim lokalnim izborima predsednik države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat.

„Njegovo učešće na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i učešće u funkcionerskoj kampanji, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa” – navodi se u saopštenju.

Na tribini će govoriti advokat i bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, izvršna direktorka Građanskih inicijativa Maja Stojanović, i aktivisti grupe mladih „Borba“ Emilija Milenković i Dimitrije Dimić. Moderator tribine će biti glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Milan Zirojević.

Organizatori kažu da će na tribini biti objavljena i peticija koju će građani moći da potpisuju.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *