Karići dobili nagradu magazina „World Finance“ u Davosu

Treću godinu zaredom kompanija „Dana Holdings“, koja posluje u okviru BK grupe, proglašena je za jednu od 100 najboljih kompanija na svetu!

Simon i Dragomir Karić

Ovim značajnim priznanjem, koje dodeljuje prestižni britanski magazin „World Finance“ još jednom je potvrđen izuzetno visok kvalitet poslovanja, a nagradu je tokom trajanja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji okuplja svetsku političku i poslovnu elitu, u ime BK grupe, čiji je predsednik Bogoljub J. Karić, primio Dragomir J. Karić.

Tako je na 50. jubilarnom samitu, na kojem su, između ostalih, učestvovali Donald Tramp, predsednik SAD, Angela Merkel, nemačka kancelarka, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, i Antonio Guteres, generalni sekretar UN, ime Dana Holdingsa ponovo uvršteno među najveća i najznačajnija planetarna imena u svetu biznisa, među kojima su se ovoga puta našli i Samsung, Apple, Rio Tinto, Hitachi, Nike i Nordex. Zadržala je čvrsto svoju poziciju u samom vrhu najboljih na planetarnom nivou, dok su na listi svoje mesto izgubile čuvene kompanije kao što su Alibaba, Amazon, Bayer, Mastercard, Varta i IBM.

Kao i uvek Karići su prisutni tamo gde su najbolji. Naši veliki projekti širom sveta izazvali su veliku pažnju najvećih biznismena i predsednika država. Srbija je, smem slobodno da kažem, danas tigar u jugoistočnoj Evropi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i korporacijama poput BK grupe, čiji je osnivač i utemeljivač Bogoljub Karić i gde već rade i najmlađe generacije Karića. U izgradnji se rukovodimo visokim standardima i inovativnom tehnologijom, odnosno svime što je neophodno za život i stvaranje jednog modernog čoveka ne za 21. vek već za 22. vek! – istakao je Dragomir J. Karić.

Minsk world

BK grupa je po izboru svetskih stručnjaka nagrađena i za „Najveći multifunkcionalni kompleks“.

„Minsk World“ je najveći građevinski poduhvat u Evropi od tri i po miliona kvadratnih metara i predstavlja „grad u gradu“, a predviđeno je da u njemu živi i radi 400.000 ljudi.

Simon Karić primio je nagradu kojom je Nebojša Karić proglašen za najboljeg CEO, odnosno najboljeg izvršnog direktora na svetu u oblasti građevinske industrije.

Promo A.M./foto „BK grupa“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *