KBS Naisus osvajač KUP-a Srbije u ekipnom plasmanu

Da uspeh sa Balkanskog prvenstva nije slučajan, Klub borilačkih sportova (KBS) Naisus je potvrdio rezultatom na tehničkom KUP-u Srbije. Sedmočlana ekipa okitila se sa čak 11 odličja – 6 zlatnih, 4 srebrna i 1 bronzanim. Ovaj rezultat je ekipu KBS Naisus-a rangirao na sam vrh ovogodišnjeg KUP-a te je osvojen i pehar za 1.mesto u ekipnom plasmanu.

Podmladak (Maša Ničić, Lena Veljković, Jelena Stevanović, Isidora i Tašana Petrović)

Još jedan od uspeha naših takmičara postavlja KBS Naisus na najviši stepenik pijedestala. Pored 9 medalja sa Prvenstva Balkana naši članovi u Niš donose najvredniji pehar i 11 odličja. Sigurni smo da je ovo najbolji pokazatelj uspešnog rada te se nadam da ćemo u budućem periodu biti daleko više primećeniji i potpomognuti, najpre od strane Grada Niša, jer imamo velike planove kako za naše pulene tako i za ceo naš sportski kolektiv– naglasio je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipa KBS Naisus-a nastupila je u sledećem sastavu:

Jelena Stevanović – 2 zlatne medalja, Uroš Mitrović – srebrna i zlatna medalja, Lena Veljković – srebrna i zlatna medalja, Isidora Petrović – bronzana i zlatna medalja, Nebojša Anđelković – zlatna medalja, Tašana Petrović – srebrna medalja, Maša Ničić – srebrna medalja.

Ekipa KBS Naisus-a (Nebojša Anđelković, Tašana Petrović, Lena Veljković, Maša Ničić, Isidora Petrović, Jelena Stevanović, Uroš Mitrović)

Iako su pojedinačno mogle da se domognu i sjajnijih odličja, osmeh na licu mlađane ekipe govori više od reči.

Neizmerno sam srećna što smo zajedno sa Lenom i Isidorom uspele da potvrdimo rezultat sa Balkanskog šampionata i time dokažemo da smo trenutno najbolje. Takođe sam veoma zadovoljna uspehom i u pojedinačnoj konkurenciji, čime sam potvrdila titulu državnog prvaka, ali i dala do znanja da me i od naredne godine čelnici reprezentacije imaju u vidu. Ko zna, možda se pojavim i u timu za Svetsko prvenstvo u Danskoj 2020. godine – rekla je sa mlađana Jelena Stevanović.

Potvrdili smo da rezultat sa Balkanskog prvenstva nije bio slučajan, iako su Maša Ničić a posebno Tašana Petrović bile nepravedno ocenjene od strane sudija. Time bi još 2 zlatne medalje mesto srebrnih bile u riznici Kluba. Međutim, pehar za 1.mesto u ekipnom plasmanu, više je nego dovoljan uspeh, imajući u vidu da će tek takmičari KBS Naisus-a osvajati odličja na ovakvim ali nadam se i većim takmičenjima. Takođe moram naglasiti da je još par takmičara trebalo da nam se priključi ali usled finansijskih nemogućnosti, tu priliku nisu imali. Nadam se da se to neće dešavati u budućnosti ali to uveliko zavisi od čelnika Grada Niša, kao i pomoći opština – završio je Nebojša Anđelković, glavni trener KBS Naisus-a.

U narednom periodu takmičare KBS Naisus-a očekuje završno kolo Lige Grada Niša u borbama – 5.oktobra ove godine te se nadamo novim uspesima.

gradjanin/KBS Naisus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *