KBS“Naisus“ za šest meseci osvojio 90 medalja

Tokom 2016.god. Klub borilačkih sportova „Naisus“ je bio više nego aktivan, i pored nedostatka finansija odnosno obećane pomoći Grada i Opštine, uspeo da sa svojim članovima bude veoma često na tronu. Za ovih šest meseci, Klub je izvojevao čak 90 medalja – 38 zlatnih, 21 srebrnu i 31 bronzanu.

 

KBS-Naisus1
foto: KBS Naisus

Već na samom početku 2016.god. (03.-10.januara), maločlana ekipa Naisus-a učestvuje na 2.Tekvondo forumu – „Youth workers in sport“ u Velingradu (Bugarska). Pored Bugarske i našeg Kluba, kao jedinih srpskih predstavnika, učešće su uzele sledeće nacije: Grčka, Makedonija, Rusija, Belorusija, Ukrajina, Litvanija, Moldavija, Ujedinjeni Arapski Emirati.Metode rada kao i inovacije, koje smo imali prilike da naučimo od strane grčkog majstora 8.DAN- Sakis Tsiobanoglou, u mnogome je pomogao i pomaže u radu sa našim članovima. Takođe, pored ovih znanja, raduju i nova poznanstva a posebno moldavskog majstora 5.DAN -Olega Perfilova, koji je inače doktor sportskih nauka. Takođe je tom prilikom osvojeno 6 medalja – 2 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzana.- rekao je pomoćni trener KBS Naisus-a – Marko Miloradović.

Mart mesec je doneo nove uspehe sa čak 4 takmičenja – Otvoreno prvenstvo Zrenjanina, Lola Open, državno prvenstvo za kadete i seniore, kao i Liga Beograda. Nedostatak finansija je najviše uticao na malobrojnost ekipe a samim tim i na uspeh ali je tom prilikom njih četvoro osvojilo 7 odličja – 3 zlatna, 1 srebrno i 3 bronzana.

Iako april mesec počinje neodlaskom na KUP Predsednika (02.-03.april – Bon, Nemačka), slede dva uspešna vikenda. 09.aprila na Otvorenom prvenstvu Šapca uzimam po jednu zlatnu i bronzanu medalju, da bi u Zagrebu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojio zlatnu medalju te mi je trunčica sportske sreće falila da se okitim još i jednim odličjem. Međutim, već 17.aprila u Nišu (tačnije u Niškoj Banji) naš Klub organizuje po prvi put 1.kolo Lige Niša u tehničkim disciplinama. Mojih 4 zlatnih medalja ušlo je u zbir osvojenih odličja Kluba, te smo zajedno sa ostalim drugarima izvojevali 15 zlatnih, 10 srebrnih i 6 bronzane medalje. – rekao je juniorski reprezentativac Srbije i član KBS Naisus-a – Uroš Mitrović.

Ni maj mesec nije bio manje uspešan od prethodnog. Već na Prvenstvu Srbije za pionire i seniore do 21 godine (07.maj), najmlađi su imali zapažen uspeh. Posebno se ističe Vuk Manić, koji se popeo na najviši stepenik pijedestala i okitivši se najsjajnijim odličjem, pritom pobedivši u čak tri meča. Usledio je Trofej Beograda (14.maj), kao jedno od prestižnijih takmičenja u Srbiji, na kom je osvojene 3 srebrne i jedna bronzana medalja.

Ono što raduje jeste da se nakon punih 18 godina u Nišu održava međunarodno takmičenje a nakon Balkanskog prvenstva 1998.god. Još više raduje činjenica da je naš Klub na Asteriks Open-u (21.maj) osvojio čak 16 medalja – 10 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzanih, a time i pehar za 2.mesto u ekipnom plasmanu u konkurenciji formi. Kako se termin održavanja takmičenja poklopio sa Otvorenim prvenstvom Karlovca, to se nažalost nije otišlo put Karlovca (Hrvatska), ali se nadamo da se tako nešto neće ubuduće dešavati. Da je to bila samo uvertira, pokazala je sedmočlana ekipa na Tehničkom prvenstvu Srbije, osvojivši pritom 20 odličja – 5 zlatnih, 2 srebrna i čak 13 bronzanih. Da je ovo veliki uspeh, govori i činjenica da sem Uroša Mitrovića, ostatak ekipe čine takmičarski početnici, koji iza sebe imaju ne više od jednog takmičenja. S tim što se mora napomenuti da nikakvu pomoć niti od Grada niti od Opštine nismo dobili pa je to direktno uticalo na broj u ekipi te i broju medalja. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Takmičarsko polugodište KBS Naisus završava odlaskom Tehničke reprezentacije Srbije, čiji su članovi Uroš (reprezentativac) i Nebojša (trener reprezentacije), na Otvoreno prvenstvo Austrije (18.-19.jun) koje se održalo u Beču. Uroš je tom prilikom učestvovao u čak tri discipline. U standarnim formama pojedinačno završio je u kvalifikacijama usled nedostatka koncentracije u samo jednom deliću, što je bilo dovoljno sudijama da presude neulazak u polufinale. U slobodnom stilu je završio na 8.mestu u veoma jakoj konkurenciji, mada ostaje žal za makar 3.mestom, koje je izmaklo usled prevelike želje koja je prouzrokovala pad pri akrobaciji, iako je nakon istog nastavio i pobrao aplauz publike. Da se ne bi vratili u Niš bez medalje, u okviru juniorskog tima (Mitrović, Jakšić, Subotić), Uroš se okitio bronzanim odličjem i time osvojio bodove na jedinstvenoj rang listi Evropske tekvondo unije.

Čak 90 medalja osvojenih na 13 takmičenja od kojih su 5 domaća (3 državna prvenstva i 2 ligaška turnira) a 8 međunarodnog karaktera, bez ikakve finansijske pomoći, jeste veoma veliki uspeh. Nadamo se da će u sledećem polugodištu da se situacija promeni u smislu finansijske podrške, kako bi više dece i omladine učestvovalo na takmičenjima te na najbolji način prezentovalo Grad Niš i Opštinu Medijana (na kojoj se Klub nalazi). – završio je prvi čovek KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *