Kendi Dalfer počasna građanka Niša

Poznata holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer počasna je građanka Niša. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio joj je ovo priznanje neposredno pred njen nastup. Organizatori su ovu odluku obrazložili kao zahvalnost umetnici za dosadašnju promociju grada Niša, kao i dodatnu motivacija da kao počasna građanka nastavi sa promovisanjem Niša i Nišville džez festivala.

Poslednje veče festivala obeležila je kiša, ali i nastup svetski poznatog Toma Harela. Nastupili su i džez sastavi – „Big band Gverillaz“, „Silent Blast“, „Tbilisi Big band“ i „Visions of a Nomad“. Nešto posle ponoći zabavu je nastavio Rambo Amadeus, a prvoklasni alternativni bsastav „E-play“ svirao je kao poslednji u Tvrđavi.

Podsetimo, od planirana četiri dana glavnog programa Nišvila, zbog nevremena je izostao jedan. Propuštena subota biće realizovana u petak kada će nastupiti Darko Rundek sa svojim bendom “Apokalipso now” i niška grupa “Very naiss“ sa Ivanom Kurtićem. Koncert će biti održan u Tvrđavi i za njega će važiti postojeće karte sa Nišvila.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *