KKK „Nais“ pružio otpor, ali ipak izgubio od „Tigra“

U organizaciji Opštine Bojnik, Sportskog saveza Opštine Bojnik i Ustanove Sportska hala Bojnik, a u saradnji sa Savezom košarkaša u kolicima Srbije (SKKS) i KKK „Nais“, organizovana je utakmica košarke u kolicima između KKK „Nais“ iz Niša i KKK „Tigar“ iz Paraćina. Na kraju je rezultat iznosio: KKK Nais – KKK Tigar 28:57 (10:16, 4:12, 8:8, 6:21)

Utakmica se igrala u Sportskoj hali u Bojniku u subotu 17.10.2020. godine sa početkom u 12 sati.

„Predstavnici domaćina su obezbedili sve preduslove da se svi učesnici osećaju ugodno. Sportska hala u Bojniku odgovara standardima za odigravanje utakmice košarke u kolicima. Mišljenja smo da Bojnik treba da bude ponovo domaćin neke utakmice ili nekog turnira domaće lige. Kao geografski najbliži Bojniku, KKK „Nais“ iz Niša će voditi računa o tome i ostati u komunikaciji sa predstavnicima Sportskog saveza Opštine Bojnik i Ustanove Sportska hala Bojnik.“ – rekao je predsednik KKK „Nais“ Marko Aleksandrović.

Inače, KKK „Tigar“ koji je partnerski klub KKK „Nais“, bio je pojačan sa četiri reprezentativca koji su ovu utakmicu iskoristili za pripreme za naredno Evropsko prvenstvo B divizije koje će se odigrati u drugoj polovini novembra u Atini. Reprezentativci u redovima paraćinskih „tigrova“, Zoran Jeremić, Draženko Mitrović, Miljan Grujić i Jovica Jovanović.

Prvi čovek KKK „Tigar“ i kapiten na ovoj utakmici, Nikola Kato, imao je lak zadatak da predvodi svoj sastav.

„Očekivana je bila kontrola utakmice sa naše strane. Logično, jer je sastav KKK „Tigar“ bio pojačan reprezentativcima Srbije. Ostaje veliki žal što moj sugrađanin, Filip Jovanović, zbog bolesti nije mogao da bude u sastavu ovde u Bojniku.“ – rekao je prvi čovek KKK „Tigar“, Nikola Kato.

Igrači KKK „Nais“ su tokom poslednjih pet vikenda odigrali šest utakmica, stiču iskustvo i pripremaju se za narednu sezonu. Redovno treniraju u maloj sali Hale „Čair“. Posle dužeg vremena, „proradio“ je i kapiten Bratislav Kostić.

„Drago nam je što smo po prvi put u Bojniku. Hala zadovoljava sve standarde, a ljudi iz Bojnika su učinili sve da se osećamo kao kod svoje kuće. Apsolutna dominacija našeg bratskog kluba je bila očekivana, čestitam im na pobedi. Raduje nas što iz sednice u sedmicu napredujemo.“ – rekao je kapiten KKK „Nais“, Bratislav Kostić.

Malo je poznato da je Nebojša Ilić, poznati sportista sa invaliditetom iz Bojnika, do pre petnestak godina uspešno igrao košarku u kolicima. On je donirao pre dve godine svoja sportska kolica KKK „Nais“ za potrebe treninga i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteteta u Nišu za potrebe praktičnih nastave. Nije krio zadovoljstvo što je njegovo mesto bilo domaćin ove utakmice.

„Zahvalan sam učesnicima što su odabrali Bojnik za mesto odigravanja utakmoce. Srećan sam što su predstavnici lokalne samouprave, kao i do sada, imali sluha i podržali organizaciju adekvatnom logistikom. Drago mi je što im se dopada hala i naše gostoprimstvo.“ – rekao je Nebojša Ilić.

Sudije ove utakmice su obezbeđene od strane KKK „Nais“, a članovi su Regionalnog udruženja košarkaških Sudija Istočne Srbije (RUKS IS). KKK „Nais“ ima odličnu uspešnu saradnju sa tim udruženjem sudija. Zanimljiv je podatak da nekoliko sudija RUKS IS sudi i košarku u kolicima, daleko su najbrojnije u Srbiji. Utakmica u Bojniku je pomogla da se njihovo dalje iskustvo obogati.

Hala: Ustanova Sportska hala Bojnik
Sudije: Stanković, Milošević, Avramović (svi iz Niša)
KKK Nais: Vasiljković 2, Hadžović 6, Šimandli 2, Stefanović Orelj, Krstić 6, Dinić 4, Kostić 6, Nonković 2, trener Popović
KKK Tigar: Jeremić 17, Jovanović 4, Grujić 29, Kato 1, Mitrović 6

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *