Klinici za kardiohirurgiju donacija iz Amerike od preko 300.000 evra za najsavremeniju opremu

Klinika za kardiohirurgiju dobila je donaciju od preko 300.000 evra za kupovinu kompletne opreme za minimalno invazivne procedure. Ovom donacijom klinika će dobiti video-endoskopski stub, jedan od najboljih na svetu, kompletan seta hirurških instrumenata i pneumatsku ruku. Ugovor o donaciji potpisan je sa najvećom američkom humanitarnom hrišćanskom organizacijom iz Amerike.

Ovom donacijom u vrednosti od preko 35 miliona dinara, kaže Dragan Milić direktor Klinike za kardiohirurgiju, klinika će dobiti jedan od najboljih video stubova na svetu japanske kompanije „Olympus“, 58 hirurških instrumenata renomirane nemačke kompanije „Fehling“ i pneumatsku ruku američke kompanije „Aesculap“.

„Ovom ogromnom donacijom počinje nova era u razvoju kardiovaskularne hirurgije u Nišu. Od srca se zahvaljujem našim prijateljima Čedu i Dženifer koji su neumorno radili na ovom projektu gotovo 8 meseci“ – kaže Milić.

Ističe da je srećan što će pacijenti imati priliku da se leče najsavremenijim metodama i što će mlađe kolege sada moći da razvijaju tehnike koja se primenjuje samo u najeminentnijim centrima u svetu.

„Odredili smo ekipu sa naše klinike koju čine mladi ali prekaljeni kardiohirurzi dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, anesteziolozi doc dr Mladjan Golubović i dr Nenad Jovanović, perfuzer Radovan Dramićanin i instrumentarke koje će predvoditi Dijana Popović“ – dodaje Milić.

Oni će već u junu mesecu otići na edukaciju u najeminentniji kardiohirurški centar u Berlinu a nakon toga, do kraja godine i u najpoznatiji kardiohirurški centar u SAD.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *