Ključevi Niške tvrđave u rukama volontera Nišvila

Na nišavskom keju u amfiteatru kod spomenika Šabanu Bajramoviću održana je volonterska prozivka ovogodišnjeg Nišville jazz festivala, čime je zvanično otpočelo volontiranje na festivalu.

160810-nisville-volonteri

Nišville je ove godine angažovao 300 volontera koji dolaze iz gradova Srbije, regiona, kao i velikog broja drugih zemalja. Oni će biti raspoređeni u 12 sektora. Za ovogodišnji konkurs je vladalo veliko interesovanje volontera, za jednu volontersku akreditaciju konkurisalo je čak troje.

Na prozivci je predstavljen volonterski tim koji je juče prvi stigao na Nišville. Program je počeo obraćanjem koordinatorke volonterskog tima Tijane Cvetanović:

Želimo da vam Nišvil pruži kvalitetan volonterski program, da steknete neka nova iskustva, da upoznate neke nove ljude. Vi ste naša najveća podrška, dobrodošli na Nišvil!

Volonterima se obratio i idejni tvorac i pokretač volonterskog programa Nišville džez festivala Marjan Doca Cvetković:

Zadovoljstvo mi je što vidim da je ova priča uspela i da danas iza Nišvila stoji ovolika mlada snaga. Počeli smo 2010. godine, a sada smo već prepoznatljivi brend o kome se priča i koji služi za primer. Doživite ovo volontiranje kao priliku da postanete odgovorniji i solidarniji, a ovo je svakako i fenomen kulturne edukacije.

Volonterski program je otvorio gradski većnik za omladinu Branislav Kačar:

Raduje me što sam danas ovde i što mogu da vas pozdravim u ime grada. Dobrodošli u Niš i ovo će sigurno biti prilika da vaše biografije budu bogatije, a to će vam sigurno biti od koristi u narednom periodu. Mi smo ponosni što ovakva priča živi u našem gradu.

Nakon prvih dogovora i obraćanja sa nišavskog keja je poslata tradicionalna zajednička fotografija sa zastavom festivala, a onda je povorka volontera krenula do festivalskom prostoru čime su volonteri prvi osvojili Nišku tvrđavu koja će sledeće nedelje ugostiti vodeća imena džez scene i sve ljubitelje ove muzike.

Izveštaje volonta sa festivalskih dešavanja možete pratiti na blogu: jazzvolunteers.blogspot.rs

Tijana Cvetanović, Nišville Volunteers Coach

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *