Klub misaonih igara u Regionalnom centru organizovao svečani novogodišnji turnir u gou

Klub misaonih igara, koji je ove jeseni uspešno radio pod pokroviteljstvom Regionalnog centra u Nišu i Centra za promociju nauke, svečanim novogodišnjim turnirom u gou, održanom ovog vikenda, završio je svoje aktivnosti u ovoj godini.

Na turniru je učestvovalo 12 učenika uzrasta od 6 do 16 godina koji su pokazali da je uporno vežbanje u protekla četiri meseca stvorilo od njih sasvim dobre igrače goa.

Tokom rada, kroz klub je prošlo četrdesetak dece. Među njima se nalaze i novi državni juniorski prvaci Staša Radenković i Nemanja Gajić, a 8 učenika je učestvovalo i na državnom seniorskom takmičenju koje je krajem novembra održano u Beogradu.

Treninge su posetili japanski ataše za kulturu Juićiro Omori i poznati svetski majstor goa Viktor Bogdanov.

Zadovoljni završavamo ovu kalendarsku godinu i već smišljamo nove aktivnosti među kojima je i odlazak na Evropsko juniorsko takmičenje koje se u februaru održava u Francuskoj. Očekujemo i da povećamo broj svojih članova i pozivamo sve zainteresovane da nam se sledeće godine pridruže – za Gradjanin kaže Mirjana Rašić Mitić, koordinator Kluba misaonih igara.

Podsetimo, go je misaoni sport koji umnogome doprinosi svestranijem razvoju dece, kako na logičkom, tako i na kreativnom planu. Zahvaljujući vrsnim majstorima goa, članovima go kluba Pro Go, koji su nesebično pružali svoju pomoć u realizaciji ovog projekta, podmladak misaonog sporta u Srbiji ima budućnost.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *