Komšije telima sprečile selidbu Panajotovih iz kuće u Pasi Poljani – kuća prodata zbog duga za struju, ali…

Iseljenje porodice Panajotov u naselju Pasi Poljana danas su sprečile komšije svojim telima. Sudski izvršitelji nisu mogli ništa učine pod pritiskom komšija porodice Panajotov koja je posle nepoštovanja ugovora reprograma duga za struju, ostala bez kuće. Porodica Panajotov broji tri člana, oca i dve ćerke. Niko od njih nije zaposlen, a ugovor je potpisala pokojna Panajotov. Kako porodica nije imala para za rate, slučaj je predat sudu koji je odlučio da kuća „ide“ na licitaciju. Prodata je za 7.000 evra dok je njihov dug iznosio 700.000 dinara. Kuća po tržišnim cenama vredi više.

komsije

Prema rečima predstavnika niške Komore izvršitelja, kuća porodice Panajotov od 90 metara kvadratnih, u Krainskoj ulici bez broja, zakonski više nije njihova, jer je na postupku licitacije još u martu prodata za oko 7 hiljada evra. Ipak, Panajotovi se zahvaljujući komšijama koji su sprečili izvršenje, još nalaze u toj kući.

Mi smo samo dobili rešenje da je kuća prodata, a nismo ni znali, a vlasnik kuće je moj tata koga je po zakonu komora trebalo da obavesti, a to nisu učinili. Taj reprogram je 2013.godine moja sada već pokojna majka potpisala u tatino ime, i mi sve do njene smrti nismo ni znali za to, jer nam nije rekla, dodaje Panajotov, i ističe da planiraju da tuže Elektrodistribuciju zbog toga što je taj ugovor o reprogramu potpisan sa njenom majkom, koja nije vlasnica kuće – izjavila je Hristina Panajotov.

Od septembra je postupak u toku, a domaćin je uredno primao na kućnu adresu obaveštenja o postupku i sprovođenju izvršenja, angažovano je i stručno lice koje je vršilo procenu, tako da apsolutno ne stoji da on nije bio obavešten o slučaju – kaže Miodrag Grujović, poverenik komore izvršitelja.

Oni nisu iseljeni zbog objektivnih okolnosti na terenu, zbog prisustva velikog broja građana koji su onemogućili policiji i izvršiteljima da sprovedu postupak, i ja sam zaista iznenađen i postupkom građana, ali i izostankom reakcije Ministarstva pravde i državnih organa koji bi trebali da omoguće naš rad – dodaju izvršitelji.

Privatni izvršitelji popisali su celokupnu imovinu i pored toga što se porodični advokat žalio na nepravilnosti, ali su komšije Panajotovih i okolni meštani telima blokirali odvoz pokućstva i nameštaja.

M.N.

3 Comments

  1. Народе тако треба уједини се и скинимо лопове и харачлије са трона,или ћебити крви.

  2. JOŠ IMA NADE ZA SRBE I SRBIJU , DOK JE OVAKVIH , DOBRIH , KVALITETNIH LJUDI !!! ŠTETA ŠTO NISU ČLANOVI NITI JEDNE PARTIJE A DA JESU , MOŽDA BI PUSTILI PANAJOTOVE „NIZ VODU“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *