Komunalci „jure“ prodavce polovnih knjiga bez dozvole

Pojedini prodavci polovnih knjiga ovih dana su na meti komunalne policije koja juri, opominje pa i kažnjava prodavce polovnih udžbenika. Situacija je krajnje zakomplikovana jer su jedni trgovci dobili dozvolu za prodaju dok drugi nisu.

Sama slika „upada“ komunalnih policajaca, među prodavce, roditelje, decu nije lepa.

Niko ovde ne prodaje što voli da bude na suncu i čeka roditelja koji će potražiti muzičko, engleski ili neku drugu predmetnu knjigu. Knjige se kreću od 200 do 300 dinara i nešto otkupimo, na knjizi zaradimo pedesetak dinara, ali sva ova jurnjava s komunalcima je bespredmetna kada znamo kakve sumnjive face šetaju gradom, a mi smo glavvni problem – priča jedan od prodavaca nakon kontrole.

Njegova koleginica kaže da slabijih kontrola ima na keju u odnosu na Obrenovićevu ulicu.

Oni u Obrenovićevoj moraju da imaju neke posebne uslove pa nemaju dozvolu, a ovde tek poneko nema, ali suština je da mi zaradimo nešto, a i roditeljima pomognemo da nađu jeftinije udžbenike – kaže ona.

Ljiljana Terzić čije dete ide u treći razred srednje škole kaže da nov komplet knjiga za ćerku košta 17.000 dinara.

Mi u kući taj novac nemamo. Pošteno. Do sada smo skoro sve knjige kupili ovde za oko 3.000 dinara, možda malo više – objašnjava Terićeva.

Može se slobodno reći da nema roditelja niških školaraca koji u poslednjih desetak pa i više dana nije potražio neki od polovnih udžbenika na keju kod tvrđavskog mosta ili na početku Obrenovićeve ulice gde se mogu kupiti knjige čak i po petotruko jeftinijoj ceni.

Zvali smo komunalnu policiju, nadležnima slali poruke na mobilni telefon da prokomentarišu ovu situaciju, ali nismo dobili odgovor. Ukoliko dobijemo komentar svakako će biti objavljen.

M.S.

1 Comment

  1. Ubi nas ova siva ekonomija … tj. ubi nam „obrazovanje“ ! Svi završavaju čkolje bez udžbenici , doktorate bez mentori , diplome bez ispiti i kolege a ova naša deca ‘oće da uče iz udžbenici , sa sivog tržišta ! Potkopavaju sistem , atak na vlast , atak na porast BDP-a i povećano smanjenje pemzija i smanjenog rasta prosečnog minimalnog osobnog dohotka po temenu stanovnika , atak na urušavanje Koridora i zidova i jbmlga čega sve ne !
    Najstrašnije je što roditelji teraju decu na urušavanje systema i kupovinu knjiga na crno- belo tj. sivo i teraju decu da uče … a pametni ovoj državi ne trebaju – trebaju „Yuri“ , „Kredi“ , „Mezozoiku“ , „Paleozoiku“ i ostalim dobima . Ali , prvo – „juriš , tarara , bum , bum, prc…“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *