Komunalna policija kontrolisaće javnu higijenu omladine na keju

Komunalna inspekcija u Nišu radiće ubuduće 24 sata, a pored ostalih nadležnosti kontrolisaće javnu higijenu i na nišavskom keju gde omladina posle noćne sedeljke ostavi gomilu đubreta, a jedan deo završi u Nišavi. Milan Đorđević iz Komunalne policije kaže da je uvedena treća smena zbog realnih potreba građana.

kej
Nišavski kej

Kontrolisaćemo javnu higijenu u celom gradu pa i na tom delu obale, a to će se pre svega vršiti preventivno. Prvo bićemo prisutni na keju. Ako vidimo da je neko toliko bahat da baca otpatke oko sebe, porazgovaraćemo s tim licem, a sve u cilju da smeće završi u kanti. Naše prisustvo tamo će se odnositi i na javni red i mir tako da ukoliko dođe do neke tuče, alarmiraćemo policiju jer nemamo tu nadležnost da mi reagujemo – priča Đorđević. On kaže da će se dežuranjem komunalne policije na ovom mestu uvideti i možda neki novi načini kako rešiti tone đubreta, ostavljenih na ovom mestu, pogotovu vikendom.

On kaže da će u okviru dvadesetčetvoročasovnog vremena kontrolisati puštanje preglasne muzike, radno vreme kafića koje je regulisano zakonskim normama. On dodaje da za sada po broju slučajeva ima najviše prijavljenih lica koja puštaju preglasnu muziku.

M.S.

 

 

4 Comments

  1. Da l’ će da pregledaju i uši – prisutnima na keju ! Ko je prisutan na času /ko nije da se javi sam , da ga ne prozivamo/, da li je obrisana tabla , ima li kreda i ko je dežurni! A razredni starešina ?
    „Red , rad i diciplina“ ! „Svi marš na ples“ ! „Komunalci treniraju strogoću“ , s’ 5 minuta od /do/ škole !
    „Moreeee , ima da se urazumite ili će vi mi /“pametni“/ urazumimo“ ! „Prvo HIGIJENA a posle uživancija“!
    „Higi , higi , higijena – spasiće nas higijena“ , ojladrija, ojladrija svinjarija ,dijareja, gonoreja“/grupa „Buldozer“ & Boris Bele , 1980.g./

    1. Pa mogu da ih isprebijaju ali ce posle snositi posledice. Zalosno je da neko jos uvek nema toliko razvijenu svest o tome sta znaci bacanje smeca gde stignes. Smatram da se narod mra vaspitati jer, radi se o dobrobiti svih nas i pitam se zasto jos odavno niko nije opio kaznu za bacanje smeca van mesta predvidjenih za to. Nista nije tesko da pokupis svoje smece i odneses ga do najblize kante. Licno nikada ne ostavljam smece za sobom jer volim prirodu i zelim da ostavimo bolju okolinu nasim potomcima, ne treba misliti samo na sebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *